Kórosan sovány vagyok! Mit tegyek ellene?
Izmot sem tudok növeszteni, mert nincs miből. Ha most elkezdenék ész nélkül sportolni szerintem csak még inkább lefogynék.
Hogy a helyzet súlyosságát érzékeltessem itt egy kép: [link]
(Tudom, hogy egy roncs vagyok. Gyűlölködő hozzászólásokat légy szíves hanyagoljátok!)
Azért a sportot ne írd le. A hízáshoz is kell a mozgás, elvégre az étvágyad is nő ha sportolsz. Annyira nem vagy vészes, ne hagyd ki az étkezéseket vagyis soha ne érezd, hogy éhes vagy, azaz egyél folyamatosan és nem lesz gond. 2-3 hétig szenvedni fogsz, utána már könnyebben megy az evés, mert felteszem a napi 3 adagon túl nem nagyon eszel mást.. ez lehet a hiba.
Ja és ne idegeskedj, ne akarj mindent egyből görcsösen, mert az ront csak igazán, kezdhetnéd azzal, hogy nem teszel fel ilyen kérdéseket többet, mert ez is arra utal, hogy idegeskedsz. Csak lazán. ( Az izom pedig amúgy sem zsírból lesz ;) )
Sok sikert!!!
Ahhoz, hogy izmosodjon ahhoz is enni kell, mert az izom tápanyagok nélkül nem épül, úgy hogy ennyiből igaza van a kérdezőnek, hogy ha nem tud enni és elkezd sportolni lehet még jobban lefogy. Persze az is lehet, hogy a sporttól megjön az étvágya, ki kell próbálni de csak szépen a fokozatosság elvét megtartva.
Cigit LETENNI! A sport a gép elől is kifog szedni és fáradt is leszel, nem fogsz tudni sokáig fennmaradni. A rendesen evés látod, hogy kevés szép fokozatosan növeld az étel mennyiséget. (Szénhidrátot rizzsel, az olcsó.) Kezd például azzal, hogy a megszokott kajád mellé megeszel minden nap kezdésnek 100g rizst (~76g ch), nyersen mérve. Ezt később ha megtudod enni lehet tovább növelni.
Napi 310g szénhidrátot megeszel, akkor hízni fogsz. (Ez kb 400g rizs naponta, de ne próbáld meg egyből ennyivel mert úgyse fog menni, szép fokozatosan lehet növelni.) Emellett egyél fehérjét is (sovány húsok). Kezdésnek elég napi 200g csirkemell, ezt aztán fokozatosan emelheted 400g-ra.
Ha egy nap megeszel 400g csirkemellet és 400g rizst, akkor hízni fogsz ezt garantálom!
Először is, ügyelj a napi szénhidrátmennyiségedre. Jól írja az első, meg kéne enned minimum 300g, de inkább 350g szénhidrátot naponta. (6-7g/testsúlykg naponta)Normális szénhidrátforrások: zab, rizs, teljeskiőrlésű kenyérfélék, tészták, ilyesmik. Ügyelj a fehérjebeviteledre, ezt beviheted sovány húsból (bár neked jöhet zsíros is akár) túróból, szójából, tojásból, sajtokból. A tejet hagyd meg a tehénkének. Neked legyen minimum napi 100g fehérje, ez nem sok, le fog menni, és bőven elég. Ez egyébként kb 400g csirkemellel meg is van, de bőven jó ha megeszel 2csomag túrót meg pár tojást ha csóróság van... az is kb 100g fehérje. Napi 5 étkezésed legyen minimum, közvetlen lefekvés előtt is fél órával. A reggelit ne hagyd ki!
Otthon saját súlyos gyakorlatokat végezhetsz, fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás valami nehézzel a kezedben, egylábas guggolás ha megy, hasprés, lábemelés, alkartámasz, futás, lépcsőzés... de őszintén szólva sokkal de sokkal jobb, ha lemész a konditerembe, ha van rá pénzed és időd. Kiröhögni meglepő módon senki nem fog, sőt, mikor én kezdtem egy netről szedett edzéstervvel, kiszúrta valaki hogy kezdő vagyok, és kérés nélkül idejött segíteni :) Egyébként a legelején maga a kaja is megteszi. Tudom hogy nem akarsz túl izmos lenni, de ne félj, nem leszel. Ahoz több év kell.
Ja, örülök hogy dohányzol :D Itt fog eldőlni, hogy tényleg meg akarsz-e változni, vagy igazából nem érdekel/nincs elég akaraterőd. Ha tényleg változni akarsz, le fogod tenni, mert te egy tökös srác vagy, és cigivel nem megy!
Egyébként te nem vagy sovány. Ő a sovány:
sok hús, hal, rizs, krumpli, zab, tészták
zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, kukorica, tojás, túró, sajtok, tej, joghurtok, olajos magvak, rozskenyerek, méz
ezekből sokat egyél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!