Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A nyers tojásban több a fehérje?

A nyers tojásban több a fehérje?

Figyelt kérdés

2012. aug. 9. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem több csak más milyen.
2012. aug. 9. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
Tökmindegy, nyers tojást nem eszünk.
2012. aug. 9. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 masszázscucc ***** válasza:

A nyers tojás 0,5 %-ban tartalmaz egy avidin nevű enzimet, ami megköti a biotint. Bár ez a szám nem tűnik nagynak, de nagyon jól kifejti hatását. A biotin nem elégséges felszívódása pedig vitaminhiányos állapotot okoz.


Viszont az avidin hőkezelés (sütés, főzés) hatására elveszíti aktivitását, így hatástalanná válik.


A nyers tojásban található 40% (számunkra) emészthetetlen fehérje, mely szintén megterheli a szervezetet. Ha így utána számolunk, akkor a hőkezelt tojásban több a számunkra hasznosítható fehérje.

2012. aug. 10. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!