2/3 anonim válasza:
Tökmindegy, nyers tojást nem eszünk.
3/3 masszázscucc válasza:
A nyers tojás 0,5 %-ban tartalmaz egy avidin nevű enzimet, ami megköti a biotint. Bár ez a szám nem tűnik nagynak, de nagyon jól kifejti hatását. A biotin nem elégséges felszívódása pedig vitaminhiányos állapotot okoz.
Viszont az avidin hőkezelés (sütés, főzés) hatására elveszíti aktivitását, így hatástalanná válik.
A nyers tojásban található 40% (számunkra) emészthetetlen fehérje, mely szintén megterheli a szervezetet. Ha így utána számolunk, akkor a hőkezelt tojásban több a számunkra hasznosítható fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!