Mennyivel felhasználhatóbb a nyers tojásban lévő fehérje?
Ha kihányod, semmivel.
Valamint felhívnám a figyelmedet a szalmonellára.
Tiszta héjú tyúktojás külseje igen ritkán és enyhén borított salmonellával. A tojás nem érintkezik a tyúk bélrendszerével soha!, mert a kitüremkedő petevezetőből érkezik. Más madárnál nem igy van.
Továbbá a tyúk tojásába, annak képződése során, nem megy be a s., tehát a tojás belseje steril.
Ez vízibaromfinál és sok más madárnál nincs így, ott a tojás csak jól átfőzve fogyasztható, a tyúktojás, nyersen, frissen törve aggodalom nélkül iható, DE tárolni törött tojást NEM szabad, mert akkor 2 nap alatt befertőződhet.
A tojást MEGMOSNI NEM SZABAD!!!! mert ezzel fellazítjuk a felületén a s.-kat, és az össze -vissza csöpög a konyhában, a pultra, az ételekbe, a vágófelületekre, szószokba, és ott elszaporodik, súlyos fertőzés lehet a vége.
Az emészthetőség nyers és főtt tojásnál is 100%, olyannyira, hogy ezt veszik alapul más ételek hasznosulásának jellemzésekor.
Tehát, Ahogy szereted, csak ne vizesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!