A kősó és a tengeri só illetve a Himalája só nem ugyanaz? Csak máshonnan van? Nem ugyanúgy NaCl? Nem értem. Világosítsatok meg!
Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 22:38
1/4 anonim válasza:
Tulajdonképpen eredetileg mindegyik a tengerből származik, csak máshogy nyerik ki. A kősót bányásszák (majd finomítják), a Himalája sót is; a tengeri só néven futót a tengervíz bepárlásával nyerik; de létezik sóvirág is, amit "lehalásznak" a víz felszínéről. A nagyrészét mindnek a nátrium-klorid teszi ki.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem mitől jobb az egyik a másiknál hiszen akkor ugyanarról a sóról beszélünk nem?
2012. aug. 2. 08:00
3/4 Kukaac válasza:
Teljesen egyforma. Volt róla pár tudomány.
A gyártók persze állítják, hogy a tengeri só tisztább.
Ami viszont fontos, hogy Magyarországon a talajvízből hiányzik a jód. Így a helyi sót jódozzák. Ha külföldi tengeri sót veszel, abban esetlegesen hiányozhat a jód adalék.
4/4 anonim válasza:
Mivel nem tisztán nátrium-klorid, hanem más ásványok is vannak benne, ezért nem teljesen egyformák, más az ízük és a színük. Az árukban szerintem csak a kitermelés módja miatt vannak akkora különbségek. (Nem vagyok szakértő amúgy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!