Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Omega 3 zsírsav miben találhat...

Omega 3 zsírsav miben található? Csak tengeri halakban?

Figyelt kérdés

Én vegetáriánus vagyok, nem eszem meg a halat.

Ha kapszulát szednék, abban van állati eredetű összetevő? Vagy a halolaj? Az rendesen a halból van?

Bocs h ezen a téren elég tájékozatlan vagyok, de fontos lenne. Igazából az (új) ekcémámra akarom.

Köszi!

2012. ápr. 5. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Használj növényi olajokat és egyél margarint.
2012. ápr. 5. 20:02
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

A legtöbb margarin tele van transzzsírokkal, nem egészségesek.

A halolaj halból van. :) A növényi eredetű omega 3 nem hasznosul elég jól. És nem véletlenül az állati eredetű táplálékokból szívódnak föl rendesen bizonyos anyagok... Megértem, hogy vegetáriánus vagy, de ha egészséges akarsz maradni, bizonyos kompromisszumokat nem árt megkötnöd.

2012. ápr. 6. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:
35%

Ne higgy a második válaszolónak. A margarinok nem hidrogénezéssel készülnek... sokkal jobb technológiával: keverés hűtés és kristályosítással.

S a növényi olajok is igen is jól hasznosulnak.

ebben nem kell az ebet kötni a húshoz.. nem igaz amit írtak előttem. A hús nem esszenciális.....

2012. ápr. 6. 11:10
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Ne higgy nekem. :) Majd az idő meghozza az igazolást... vagy erre, vagy arra. Csak nem mindegy, hogy egészséggel, vagy betegséggel.
2012. ápr. 6. 11:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:)
2012. ápr. 6. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:

A margarint én sem ajánlom.

Ajánlom viszont a lenmagolajat vagy a dióolajat tökéletes omega 3 forrásként:mindkettő kapható kapszulázatlanul is.A lenmagolaj viszonylag olcsónak mondható(Sparban,gyógynövényboltban kapható).Ezenkívül a Ligetszépét ajánlom még,ha lány Vagy.A lenmag olaj szépen felszívódik,bár inkább a nők és a fiatalabbak tudják hasznosítani.A férfiak szedjenek halolajat.A ligetszépe olaj pedig harmonizál a női hormonrendszerrel,ezért hasznos.

2012. ápr. 6. 21:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Még valami:ha kapszulázott termékkel találkozol,olvasd el miből áll a kapszula:zselatinból-ez állati eredetű,vagy cellulózból-ez a növényi.
2012. ápr. 6. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
És igen!A kitartó,nagy mennyiségű Omega 3 fogyasztás nagyon hasznos az ekcémra!
2012. ápr. 6. 21:55
 9/10 Antispecista ***** válasza:

Szia!

Dio, de foleg lenmag(olaj), (melyekbol az elottem valoszolo altal elmodottak ellenere jobban is hasznosul az Omega3 mintha halbol nyerned ki; [link]

2012. ápr. 8. 00:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat és a linket!:)
2012. ápr. 8. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!