A tengeri só egészségesebb mint a sima asztali só?
Figyelt kérdés
2009. jún. 28. 16:00
1/4 anonim válasza:
Igen,mert nem köti meg a vizet,és ha elsózod az ételt,akkor sem leszel észbontóan szomjas.
3/4 anonim válasza:
A tengeri sem a legegészségesebb. Vegyél himalájai sót. Én vesebeteg vagyok magas vérnyomással, szóval nem szabadna sót ennem nagyon, de amióta ezt a himalájait eszem, jobbak az értékeim is, és nem hanyagolom a sót a kajákból, mondjuk én nem szeretem a nagyon sós kajákat.
4/4 anonim válasza:
Véletlenül se zavarjon senkit, hogy a NaCl az NaCl akármilyen színű
vagy állagú is az a bármilyen nevű só. És ha a tengeri sóban vagy a
Himalája sóban vagy akármiben ez a vegyület 98 %-ban fordul elő, és
ezt olyan brutális mennyiségben (hazánkban 2009-es adat szerint
áltagosan 15 gr-nyit az 5 gr helyett) viszünk be, akkor az nem
egészséges!!! Ilyen arányú bevitelnél nincsen egészséges só!!! Mert
nincs és nem lehet meg a sejtekben az a biológiai Na:K 1:1 helyes
arány!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!