Egészséges táplálkozás?
Leírhatom hogy én miket eszek, és szerintem ezek egészségesek (legalábbis a hétköznapi kajálásnál biztos egészségesebbek). Én számolom a fehérjét, szénhidrátot, zsírt mivel sport mellett elengedhetetlen.
Fehérje: csirke, pulyka, tonhal, tojás (fehérje), sovány túró, fehérje táplálékkiegészítő
Szénhidrát: rizs, krumpli, puffasztott rizs, zabpehely, teljeskiőrlésü kenyér, teljeskiőrlésü tészta, gyors felszívódású szénhidrát táplálékkiegészítő (kizárólag edzés után)
Zsír: omega-3, lenmagolaj, olivaolaj
Ezekből áll össze az étrendem.
20 éves lány vagyok ezeket szoktam enni, nekem bevált, nem hízok tőle, és sose vagyok beteg:)
reggeli vagy-vagy
rántotta 2tojsából, idényzöldséggel, 1 sz korpás kenyér
főtt tojás 1 vagy 2 db (Tojás mérettől függ) idényzöldség, 2 sz graham kenyér
sonka, sovány sajt, kornspitz, idényzöldség
mozzarella sajt(fél cs) paradicsom, 2sz rozskenyér, mustár
zabkása idénygyümölcs vagy magvak(dió, mogyoró stb) tej túró vagy kefír vagy ezeknek keveréke
tízórai, uzsonna ált gyümölcs de van hogy 1 kis sz kenyér sonkával/sajttal és zöldség vagy joghurt pár kanál zabbal vagy pár sz pufirizs/abonett
ebéd az változatos
leves-általában valamilyen zöldség vagy zöldségkrém, paradicsom, tojás, májgombóc, sertésragu, lencse, sárgaborós, gulyás, becsinált leves, kertészleves
második fogás-általában rizs/főtt/petrezselymes krumpli főtt tojással/hússal-sült csirkecomb, mell, pörkölt (sertés, máj, csirke) rizzsel, roston csirke rizzsel, töltött zöldségek darálthússal, rakottzöldségek, rakottételek (kelkáposzta brokkoli, karfiol stb) öntött karfiol, paradicsomos húsgombóc krumplival, rizseshús, tokány hagymás krumplival vagy rizzsel, főzelékek-spenót, ritkábban sósk,a tök, paradicsomos káposzta, krumplifőzelék, tök, kelkáposztafőzelék valamivel, töltött csirkemell (gyümölcs, túró, gomba vagy sajt) rizottók citromos hallal, vagy paradicsomos halkonzervvel összekeverve, tonhal sós lében rizzsel, köretnek mint zöldköret általában most párolt répa, cukkini, zeller, karfiol, vagy ha marad csöves kukorica akkor arról leszedegetjök a szemeket és hozzákeverjük a rizshez:)
vacsora az piritós túrókrémmel, gyümölcsök, tojás, hús, hal, leves, ebédmaradék ha marad valami, sült husok, zabkása kefírrel, szóval az egész napi kajából valami vagy hideg vagy meleg, de én inkább jobban szeretem a meleget ezért zabkása vagy melegszendvics ha nem jutna már főtt étel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!