Szerintetek a görögdinnyétől, ha magában eszem miért lesz mindíg olyan "rossz" a gyomrom? . Kicsit olyan mintha hányingerem lenne, de mégsem.
A bio módon termesztett görögdinnyét rögtön felismerjük az ízéről, és ez a leginkább objektív mércéje minden bio zöldségnek gyümölcsnek. Megkóstolom és az íze magáért beszél. Különösen fontos hogy bio legyen a dinnye ha felhasználjuk a héját is mert ebben koncentrálódik többnyire minden vegyszer amivel fel akarják pumpálni a dinnyéket.
Érdekes módon a kertben lévő kis dinnyeföldön termett kis 1,5-2 kg-os példányok is mézédesek, harsognak amikor beleharapunk, és felvágva sem poshad meg a nap folyamán.
A vegyszerek olyan mértékben koncentrálódni tudnak a dinnyében, hogy sós ízt érzünk a szánkban, ha esszük. Az ilyen dinnye ha sokat fogyasztunk belőle könnyen mérgezéshez vezethet. Tünetei szédülés, émelygés, hányinger. Na ekkor egészen biztosan már egy ütős dózist kaptunk méreganyagokból. Ilyen dinnyével semmiképpen se méregtelenítsünk!
Eredeti cikk: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!