Miért jobba növényi eredetű fehérje, mint az állati?
Pontosabban megfogalmazhatnád mit értesz a jobb alatt.
Egyébként nem jobb.
Miért sovány húsokat kell enni? Szükség van megfelelő mennyiségű zsírbevitelre is.
Amúgy egyetértek. Nem jobb a növényi eredetű fehérje, mint az állati.
Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!
A növényi fehérjék BV-je alacsony, és az amino profiljuk nem teljes, hiányos.
A kevert fehérjék is jó választás. De nem az olyan kevertekét, amik 80-90% szóját tartalmaznak. Whey - tojás - milk - arányok legyenek igen magasak egy kevert fehérjében, és ne a szója.
A másik szempont a dizájner protein választás esetében a protein mennyi %-ban található! Sajnos egyre több esetben olvasható 60% körüli, sőt ez alatti protein is. Ez esetben sajnos szénhidrátot vásárolunk igen magas áron.
Végül pedig köztudott, hogy a minőségi protein ismérve a BCAA tartalma. Ezen belül az L-Leucin tartalma!!!
Megfelelően csak az állati eredetű fehérjéket lehet hasznosítani, tehát ilyen szempontból, lehet, hogy a növényitől nem szedsz fel annyit, nem tudom.-
Mindenesetre nem jobb, és az életben maradáshoz igen is húst kell enni.
Bár az ondóban is van fehérje, ráadásul teljes értékű tehát ha nagy állatvédő vagy.....
Már eleve nem kell valakinek leölni, hogy megtöltsem a bendőm és nem kell arra gondolnom, hogy milyen körülmények között lett vége.
A növény a rostjai miatt sokkal egészségesebb, könnyebben enészthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!