Milyen étrendet ajánlotok? (lent)
Akkor naponként felteszem. :)
FONTOS: Naponta minimum öt alkalommal kell étkezni, MINDIG azonos időben! Ha hányingere lenne (bár a citromfű tea miatt kétlem) akkor B6 vitamint vegyen be! Amikor csak eszébe jut (egy nap csak egyet azért) vegyen be C-vitamint, valamint délután menjen el kocogni, és ha nem sportol akkor sürgősen keressen valamit ami érdekli és rendszeresen csinálhatja!
1. nap
Reggeli: Kakaó, péksütemény (fontos hogy friss legyen!)
Tízórai: Bármit amit megkíván, ha nincs ilyen akkor 1 joghurt! + Citromfű tea( 1 csésze forró vízbe helyezzünk 1 púpozott evőkanál citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le.)
Ebéd: Gyümölcsleves, spagetti.
Uzsonna: Banán, bármilyen édesség + citromfű tea
Vacsora: rántott hús, sültkrumpli, tartármártás
(Tartármártás hozzávalói:
• 2 dl tejföl
• kb. 1 dl majonéz
• 1 teáskanál mustár
• csipetnyi só
• 1 csapott kávéskanál kristálycukor
• csipetnyi őrölt feketebors
Elkészítése:
A hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük.)
Lefekvés előtt: Bármilyen nasi + citromfű tea
2. nap
Reggeli: margarinos kenyér szalámival sajttal, kakaó
Tízórai: Narancs, bármilyen nasi + citromfű tea
Ebéd: gulyásleves, fasírt hagymás rizzsel
Uzsonna: Tejbegríz, bármilyen édesség + citromfű tea
Vacsora: spenót (ha nem szereti akkor valamilyen más főzelék)
Lefekvés előtt: Egy kis csoki + citromfű tea
3. nap
Reggeli: Rántotta, valamilyen gyümölcslé
Tízórai: Narancs, bármilyen nasi + citromfű tea
Ebéd: Húsleves tojáságyon ( A megszokott módon elkészített marhahúslevest tojással dúsítsd. Tálalás előtt egy-két tojássárgáját főzz a levesbe.),
Töltött dagadó + citromos víz (1 evőkanál frissen facsart citromlevet önts bele egy pohár vízbe)
Hozzávalók:
• 1 kg dagadó
• 40 dkg darált sertéshús
• 1 zsemle
• kevés tej
• 3 tojás
• 1 vöröshagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• bors
• pirospaprika
• majoránna
• só
A dagadót vágd be az egyik oldalon, majd kívül-belül sózd be a husit. Készítsd el a tölteléket: keverd el a darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, a megpirított hagymával, az összezúzott fokhagymával, a megfőtt és összetört tojásokkal. Fűszerezd, keverd el, majd töltsd bele a dagadóba. Tedd kiolajozott tepsibe, és a saját levével locsolgatva süsd pirosra közepes lángon.
Uzsonna: zöldségleves
(Hozzávalók:
Tetszés szerint zöldség:
Sárgarépa
Gyökér
Brokkoli
Karfiol
1 fej vöröshagyma
Gomba
1 szem paradicsom
kevéske olívaolaj
víz
2-3 leveskocka
vegeta
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, majd felkockázom. Az edény aljára kevés olívaolajat öntök, majd a hagymát üvegesre párolom. Ehhez hozzáadom a tetszés szerint megtisztított, felaprított zöldségeket, majd 10 percig dinsztelem az olajos hagymán. Teszek hozzá 2-3 leveskockát (ízlés szerint), és vegetát. Felöntöm vízzel, majd addig főzöm, amíg a zöldségek puhára nem főttek. A végén teszek hozzá egy szem felaprított paradicsomot, és még hagyom kis lángon főni kb. 5 percig. Kész!) + citromfű tea
Vacsora: paprikás krumpli + sör sörrel :)
Lefekvés előtt: gyümölcsjoghurt+ citromfű tea
4. nap
Reggeli: tejszínes kakaó, vajas lekváros kalács.
Tízórai: banán, barack, bármilyen nasi + citromfű tea
Ebéd: sült csirkemáj, zöldborsófőzelékkel, szőlő.
Uzsonna: péksüti (jó cukros) + citromfű tea
Vacsora: Sajtos burgonyagombóc (A megtisztított burgonyát vágd kockákra, és forgasd át felmelegített margarinban. Szórd meg petrezselyemzölddel, és engedd fel vízzel. Fedő alatt párold puhára, burgonyanyomón passzírozd át. Reszelt sajtot, kockákra vágott füstölt sonkát adj hozzá. Formázz gombócokat belőle, és tejföllel leöntve tálald.) ,salátával
Lefekvés előtt: Csokis süti+ citromfű tea
5. nap
Reggeli: tükörtojás jó sok kenyérrel, tea.
Tízórai: palacsinta + citromfű tea
Ebéd: Tejszínes hagymakrémleves
Hozzávalók:
• 5-6 fej közepes vöröshagyma
• 1-2 fej fokhagyma
• 1,5 l húsleves (2 leveskockából)
• 2 dl tejszín
• 1 kanál liszt
• tárkony
• bors
• petrezselyem
• pirítós kenyér
• reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a
húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk
rajta.
Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk reszelt sajttal.
Tonhalas penne sajtmártással
Hozzávalók:
• penne
• kukorica
• tonhal
• paradicsom
• A sajtmártáshoz:
• minél többféle sajt
• tejszín vagy tej
• liszt
• só
• bors
• szerecsendió
• vaj
Elkészítés:
A pennét megfőzöm sós vízben.
A sajtmártáshoz 1 kávéskanálnyi vajat felolvasztok és kb. ugyanannyi lisztet teszek hozzá. Amikor már színe van, egy kis vizet öntök rá, majd beleteszek fél leveskockát. Felöntöm tejszínnel (vagy tejjel, de a tejszín jobb), és teszek bele kockasajtot, reszelt trappistát (bármi, ami sajt), majd sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, összekeverem.
Innentől már csak össze kell önteni a hozzávalókat: a pennére a kukoricát, a tonhalat, a felkockázott paradicsomot, végül a sajtmártást.
Uzsonna: Csokoládés vajkrémmel töltött torta
Hozzávalók:
• 12 szelethez:
• 10 dkg étcsokoládé
• 10 dkg puha vaj
• 10 dkg porcukor
• 1 csipet só
• 5 tojás
• 7 dkg őrölt mandula
• 2 evőkanál kakaópor
• 8 dkg rétesliszt
• 1 kiskanál sütőpor
• A krrémhez:
• 12,5 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 tojássárgája
• 5 dkg étkezési keményítő
• 2,5 dl tej
• 25 dkg tortabevonó
• 20 dkg puha vaj
• Valamint:
• vaj és liszt a forma kikenéséhez
• csokoládéreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
A tésztát egy nappal előbb süssük meg! A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát (24 cm átmérő)kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokit apránként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük, majd a tésztát a formába töltjük, és kb.40 percig sütjük. Rácson 8 órán át hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, végül csokireszelékkel megszórjuk.
+ citromfű tea
Vacsora: hamburger (házi készítésű)
Lefekvés előtt: Eperparfé csokoládé öntettel + citromfű tea
Hozzávalók: 2 tojássárgája 2 tojás, 10 dkg finomított kristálycukor,
1/2 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 17 dkg eper 1/2 citrom leve,
4 zselatinlap (1 dkg zselatinpor), egy nagy stampedli Maraschino likőr
2,5 d1 tejszín, tejszínhab,
Eper és csokoládéöntet a díszítéshez, olaj a formákhoz
Előkészítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd egy kevés cukorral és a citromlével felfőzzük, rúdmixerrel összeturmixoljuk, majd félretesszük. A tejet a maradék cukor felével meg a vaníliás cukorral kis lángon felforraljuk; a zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatjuk puhulni, majd kinyomkodjuk; a tojássárgáját a tojásokkal és a maradék cukorral jó habosra keverjük; apránként hozzákeverjük a forró tejet meg a zselatint.
Elkészítés:
A formákat kikenjük olajjal, az eperpürét belekeverjük a tojásos masszába és hagyjuk hűlni; a tejszínből kemény habot verünk; amikor az eperkrém kezd dermedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot és a Maraschino likőrt, a masszát rögtön beletöltjük az előkészített formákba; majd a formákat 6-8 órára mélyhűtőbe tesszük dermedni; tálalás előtt rövid idővel áttesszük a normál hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a formákat forró vízbe mártjuk, a parfét egy tálra borítjuk; majd csokoládéöntettel, tejszínhabé és eperdarabkákkal díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!