Fehérjehiányom van. Milyen étrendet ajánlotok?
Laborvizsgálat után derült ki, hogy fehérjehiányom van. Orvos azt mondta, egyek sok húst és tejet. Ez idáig ok, de van itt esetleg valaki akinek van tapasztalat ebben, és fehérjehiány vagy más ok miatt fehérjedúsan kell étkeznie?
Milyen ételeket javasoltok még és milyen formában? Esetleg egy komplett napi menüt tudtok írni példának?
Reggelire pl müzli tejjel, joghurt, tojás bármilyen formában, szendó sonkával, tojással, zöldségekkel, sajttal.
Ebédre: hús főve, sütve, rántva, ahogy szereted. A legegészségesebb a csirke és a hal (ezek a legnagyobb fehérjetartalmúak is, ezért gyorsan romlanak viszonylag). Pl sült tepsis hús sajttal, zöldségekkel, rakott krumpli, sült hal, rántott hal, sült csirke, vagy ezekből készült levesek.
Uzsonna/vacsora: túró, joghurt, saláták.
Azért nem kell nyomatni a fehérjét, másnak is legyen hely a táplálkozásodban, szép lassan visszaáll a szintje a szervezetedben.
Köszi! Ezek szerint ügyes voltam ma. :)
A mai menüm:
reggelire zabpelyhes turmix almával
ebéd sonkás-sajtos-tojásos magvas kenyér
vacsora tejszínes-gombás csirkemell rizzsel.
Amúgy azért lett fehérjehiányom, mert nagyon étvágytalan vagyok, és ha nincs étvágyam csak kekszet vagy csokit eszem. :(
Igazából jól is esett ez az étel.
Csak azért tettem fel ide a kérdést, hogy tippeket kapjak még fehérjedús ételekre, hiszen már naponta kéne ilyeneket enni, és fő a változatosság, hogy meg ne unjam. :P
első jókat írt, még annyival egészíteném ki, hogy ebédre ehetsz borsó, lencse, zöldborsó, sárgaborsó főzeléket, levest, párolva vagy húsba töltve mert ezek tartalmaznak növényi fehérjét is
gomba rántva, párolva, húsba töltve, pörköltnek stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!