Paleolit táplálkozást követők! Ti mit esztek vendégségben/étteremben?
Aki nem tudná miről van szó:
"A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori étrendhez. Mivel a gabonafélék és a tejtermékek csupán az utóbbi tízezer évben váltak csupán az ember táplálékává, ezeket egyrészt nem tudjuk megemészteni rendesen, másfelől túl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, s ez a civilizációs betegségek fő okozója. A paleolit étrend nem vallás. Próbáld minnél inkább betartani, de ne ess kétségbe, ha egy kicsit nagy ritkán eltérsz a főszabályoktól. Ha egy kis tejföl, tejszín kell a receptedhez, használd!"
Tehát nem kell senkinek öngyilkosnak lennie, ha kenyeret tesznek elé, hisz mások zsákszámra eszik mégis élnek még.
Bármit, amiben nincsen gabona (glutén). Nekem az a mumus. Jönnek utána az afták a számba és vagy másfél-két hétig szenvedek tőlük. A tejtermékekkel elvagyok valahogy, max a bőröm lesz csúnya pár napig, de az elfedhető. Bár, ha tehetem, kerülöm ezeket is. A cukor nem akadály, kb félévente egyszer belefér. A rizs, a krumpli (kivéve az olajban tocsogó sült krumpli, amitől a paleo előtt is rosszul voltam) és a hüvelyes zöldségek is ez utóbbi kategória.
Általában mindenhol akad olyan étel, ami ezeknek a feltételeknek megfelel.
Kőleves után a kis apró kavicsokat mazsoláknak néztem...azt hittem az a desszert...
Azért örülök, hogy nem a vaskorba kerültem... :)))
Kedvenceim:
steak, pörköltek, sült húsok, sült máj...stb. attól függ éppen melyik étteremben vagyok. Salátával vagy párolt zöldséggel szoktam kérni. Nagyon rugalmasan szoktak hozzáállni a kéréseimhez, sőt, volt ahol kérdezgettem melyik étel mit tartalmaz, és amikor kizártam egyes hozzávalókat azonnal tudta a pincér, hogy bizony egy paleóssal van dolga és ajánlott is ételeket, amit nekem kínálni tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!