Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most mi tévő legyek?

Most mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, szóval előre is bocsánat. Nagyjából 3 hónapja kezdtem el fogyókúrázni, napi 2 liter vizet ittam és 2x ettem vagy zöldséget vagy gyümölcsöt, nagyon le akartam fogyni, ezért rengeteget tornáztam mellé, ám körülbelül május óta hánytattam magam, nem minden nap, de előfordult, hogy ha csokit vagy valami édességet ettem, annyira bűntudatom volt, hogy muszáj voltam megtenni, ideges voltam, remegett a kezem és gyakran volt sírógörcsöm, nem fogtam fel, hogy mi is ez, de most kezdek rádöbbenni, hogy valami nem oké, viszont nem tudok segítséget kérni senkitől, a szüleimmel nem ápolok valami jó kapcsolatot, a barátaimnak pedig félek erről beszélni. A probléma az, hogy nem tudom magam leállítani, egyszerűen képtelen vagyok saját magamon uralkodni, utálok enni, és ha kajára nézek, már legszívesebben elsírnám magam.:( Persze még kéne fogynom, (most vagyok 53kg) de a hánytatást kihagynám belőle, viszont van hogy már nem kell lenyomni az ujjamat a torkomon, ígyis-úgyis hánynom kell ha ételt látok.

Hogy tudnék erről leszokni? Vagy egyáltalán mi a fenét csináljak most?

17L

2012. jún. 7. 21:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz. Ez a hánytatás és bűntudat dolog egyáltalán nem egészséges...
2012. jún. 7. 22:58
 2/10 anonim válasza:
családi orvos beutalhat valahova, ha mástól nem tudsz segítséget kérni. Menj el, és ne félj beszélni vele erről, hidd el, látott már ilyet. segítségre van szükséged, és ő tud majd segíteni.
2012. jún. 7. 23:59
 3/10 A kérdező kommentje:
de mi lesz, ha a szüleim ezt megtudják? Egyáltalán nem akarok ebből is vitát..:)
2012. jún. 8. 08:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mondj el nekik mindent és azt is, hogy megakarsz gyógyulni:) Nem hiszem, hogy vita lenne belőle.
2012. jún. 8. 11:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Hidd el, lenne vita, amikor valami baj van, mindig én vagyok a hibás, nem engednem a barátaim közelébe, és már próbáltam elmondani, akkor is le lettem hordva és beküldtek a szobámba..
2012. jún. 8. 11:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Kár, hogy ez a helyzet. Akkor próbálj a neten utána olvasni, hogy másnak mi segített. Szerintem nem te vagy az egyetlen, akinek ilyen problémája van. Ja és az akaraterő nagyon fontos:)
2012. jún. 8. 11:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2012. jún. 8. 11:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Én ennek ellenére is az orvost ajánlanám ,esetleg el is magyarázhatná a szüleidnek hogy bajod van. Ez sajnos nagyon komoly dolog ,talán még nem ártottál sokat magadnak de könnyen tönkreteheti az egész életed vagy bele is halhatsz.

Ha a szüleid nem veszik észre hogy baj van veled és nem hisznek neked csak hibáztatnak akkor beszélj erről is az orvosnak. Egy orvosra csak hallgatnak.

2012. jún. 8. 14:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Súlyos beteg vagy, menj orvoshoz, mert belehalhatsz.

Nektek jót tenne egy családterápia, mert amíg a szüleid csesz.getnek, meg nem hisznek neked, addig nehéz - persze, lehet egyedül is küzdeni, csak nem egyszerű.

Próbáld ki, hogy nem csinálod. Elhatározod, és kész, abbahagyod. Iszonyat nagy akaraterő kell - én lassan két hónapja határoztam el, hogy leállok, de néha még most is elbukok.

Voltam dokinál, de semmit sem segített, mivel a szűk családban vannak gondok, amiatt teszem :S

2012. jún. 9. 14:29
 10/10 anonim ***** válasza:
53 kiló vagy? te bulímiás vagy. fejezd be a fogyókúrát mert csak egy csontváz leszel. 17 évesen akarod elbaszni az életedet? ne legyél már gyökér. nem a külső a lényeg az igazi szépség belül van
2012. okt. 4. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!