Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van itt olyan, akinek gyomorgy...

Van itt olyan, akinek gyomorgyűrűje van?

Figyelt kérdés
Hogyan vegyem rá a háziorvosomat, hogy gyomorgyűrűs műtétre utaljon be? 32 éves vagyok, súlyfeleslegem 20 kg, úgy tudom, hogy ennyi súlyfelesleggel még nem műtenek. A diéták nem sikerülnek, mert egy hét után mindig feladom. Hiába mondja a házidoki, hogy diéta és testmozgás, nem megy. Azon veszem észre magam, hogy a kaját mindig sietve eszem, nem rágom meg jól, hanem nagy falatokban nyelem le, sokszor csodálkozom is, hogy egy ekkora falat lemegy a torkomon. Mit tehetnék?
2009. jún. 29. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Figyi,semmit nem adnak ingyen
2009. jún. 30. 13:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen műtéteknek komoly szövődményei is lehetnek, egy műtét sem kockázatmentes. Például nem mindenki szervezete bírja és akkor ki kell vetetni ami újabb tortúra meg költség. Pszichés zavarban vagy hormonális problémában szenvedőknél nem is alkalmazhatják. Volt ismerősöm aki megcsináltatta, állította fogyott, de mindenki szerint egy pszichés elképzelés volt nála, mert a ruháin, testén semmi ilyesmi sem volt észrevehető. Amikor terhes lett kivetette, az alakja előtte és utána sem lett jobb, mert nem a gyomorral van baj, hanem a mértéktelen evéssel. Jobb lenne ha tényleg tornáznál, sétálnál és figyelnél a mértékre. Egy dietetikus többet segíthet, hiszen ő táplálkozási szakember, ilyen segítőt neten is kereshetsz.

Nem a helyesen működő gyomrodat kéne leszűkítetned és olyan működésre kényszeríteni amit nem a természet adott neki, hanem életmódot váltani. Nehéz, de napi pár perc könnyű torna is sokat segíthet és egészségesebb megoldást jelent. A mozgás ugyanolyan örömanyagokat szabadít fel az agyban, mint az evés, de az túlzott evéssel ellentétben jó a szívnek, hormonrendszernek, rendezi a súlyproblémát. A rágásra pedig kis akarattal igenis koncentrálhat az ember. Az ősi Koreában tanították az orvosnövendékeknek, hogy az ételt mindig tízszer rágják meg, ők is tisztában voltak a rágás fontosságával, hiszen az emésztés a szájban kezdődik a rágással illetve nyállal. Szánj rá időt! Adj időt magadnak rágni, tornázni és jobb életed lehet!

2009. jún. 30. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
20 kiló súlyfelesleget simán le tudsz adni 6-7 hónap alatt akár. KITARTÁS. ennyi a titok.
2009. jún. 30. 18:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazatok van, dehát mindenki a gyors és radikális megoldást szeretné...
2009. jún. 30. 21:17
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem van gyomorgyűrűm. Mennyi a testtömegindexed? Tudnod kell, hogy 40-es BMI alatt szóba sem kerülhet a gyomorgyűrű. Ezen kívül azt is tudnod kell, hogy a gyűrű csak egy segítség, emellett diétázni is kell. Szívesen válaszolok a kérdéseidre, ha vannak. Mellesleg én megbántam. Fogytam vele 30 kg-t, de nem szeretem, hogy ott van. De már késő. :)

2009. júl. 14. 09:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!