Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Benneteket nem ijeszt meg ez...

Benneteket nem ijeszt meg ez a fuzárium szennyezettsége a gabonának?

Figyelt kérdés
Már nem lehet bűntudat és aggodalom nélkül tejet adni a gyerekeinknek, húst, most már gabonatermékek is? Bármit is mondanak, sokkal szigorúbb élelmiszerbiztonsági intézkedések kellenének, hogy megelőzzük a sok felnőttkori betegséget. Nagyon nagy felelőssége van az illetékeseknek. Úgy hallom az EU szabványok és előírások még lazábbak mint a magyar szabványok. Engem kétségbeejt, hogy már nem tudom mit szabad enni, mit nem, és valahogy nem is bízom meg benne, hogy rendesen vigyáznak ránk.
2009. jún. 23. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Hogy-hogy "most már"? Fuzárium volt már húsz éve is.

Ugyanilyen gabonát eszek már harminc éve, most nem fogok elkezdeni félni tőle.

Nem ijeszt meg. A média ez most felkapta, de én már több mint 10 éve is hallottam, hogy mi a helyzet.

2009. jún. 23. 16:01
 2/5 anonim ***** válasza:
a fuzárium egy gomba, nem vegyszer, ezer éve is volt fuzáriumos gabona, most is van, és akkor még élelmiszerellenőzés sem volt. Igaz, gabonapehely sem...
2009. jún. 23. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A fuzárium gomba több száz éve létezhet. Nem a léte a probléma, hanem a mennyisége az élelmiszerben. Lehet bagatelizálni, nem kell tőle félni, de nem normális, hogy óvodások hormonbetegek lesznek. MITŐL????

Értelmetlen, látszólag ok nélküli hormon és rákbetegségek tömege kezd előfordulni. Az orvosok jeleznek, és a pénz meg dönt. Bármit megetetnek velünk a haszonért. A nektek eladott ronlott húsok árán nyaral valaki a Bahamákon.

Így bagatelizáljátok a vizsgálatokat! Igenis oda kell rá figyelni, és megválogatni, amennyire tudjuk , hogy mit eszünk. Na ez a legnehezebb. Mert már mindent a pénz irányít.

2009. jún. 23. 16:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem is mindent megetetnek velünk, és szerintem a legtöbb betegség oka az élelmiszeriparban keresendő. Sok hozzáadott anyagok, tartósítószer, színezék, gomba szennyezettség, stb. Az, hogy 10 évvel ezelőtt is volt, nem nyugtat meg, és nem jelenti, hogy könnyedén kell vennünk. A megengedett szintek szabályozása, és ellenőrzése fontos. Nem tudom, mit hogyan ellenőriznek pontosan, de szerintem akkor is sokkal többször és többet kellene ellenőriznie minden országnak a saját felelős szervének.
2009. jún. 23. 16:45
 5/5 anonim ***** válasza:

16:18 mitől lesznek az óvodások hormonbetegek?

A gomba ösztrogén hatású anyagot termel, és egy 5-6 éves gyerek szervezetében még nem természetes a magas ösztrogénszint. felnőtt szervezetben ez nem okoz akkora gondot.

Régebben is előfordult ilyen. Én 15 éve az Élelmiszeripari Főiskolán már tanultam hasonló esetről. Főleg a túlzott müzlifogyasztással lehet ilyen gond.

Sok ellenőrzés van. Ha még többet végeznének, azt be kellene építeni a termék árába, azt meg nem akarják már megfizetni a vevők. (nem véletlenül drágábbak a bébiételek)

2009. jún. 23. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!