Akkor most egészséges a tej, vagy nem?
A tej az alapjában egészséges. Tele van kalciummal,vitaminokkal,fehérjékkel.Sajnos a laktóz okoz problémát sok embernek nem tudja megemészteni ezt,ez okoz igen sokaknak puffadást,esetleg hasmenést/sokan nem is tudják/.Ezektől eltekintve szerintem egészséges,és tápláló.
2009. jún. 21. 21:32
A családunkban mindenki issza a tehéntejet,és mindenki
egészséges, Az anyukám és a testvérei mind 80-90 éves korukban haltak meg,és nem voltak betegek.
Az időseknek pedig külön javasolják az orvosok, a benne levő kalcium stb.miatt.
Szerintem ez is olyan " mi az egészséges,mi nem " mánia.
2009. jún. 21. 21:36
Minden kritika nélkül ezt is érdemes elolvasni a tejről:
[link]
Én amúgy nem fogyasztom, sok éve. És elmúlt az allergiám, asztmám és az ekcémám.
2009. jún. 22. 07:10
Én ezt ajánlom olvasásra:
[link] 2009. jún. 23. 08:53
Az előző válaszolók már elég jó érveket sorakoztattak fel a linkjeikben, de én még megjegyeznék valamit. Amit Norbi ír azért az nem szentírás... Lehet, hogy hatásos a fogyókúra módszere,de nézz csak rá. Még fiatal, de már most nagyon súlyos szívbetegsége van és a végzettsége sem dietetikus. Ahhoz, hogy valaki komolyan értsen egy étrend összeállításához dietetikusi végzettség szükséges, amit az orvosi egészségtudományi karán adnak. Nem tudok róla, hogy Norbi az orvosira járt volna. Ami pedig kedves feleségét illeti...Ugyanoda járt egyetemre, ahova én, de nem tudta elvégezni... Szóval a saját érdekedben mondom, hogy vigyázz azzal, amit ők leírnak, ilyen erővel én is tudok hozzáértő tanácsokat adni táplálkozás terén, csak talán én többet tanultam róla...Bocsánat, tudom, hogy sokaknak bejött a Norbi diéta, de tényleg vigyázni kell vele.
2009. jún. 26. 16:40
6/19 A kérdező kommentje:
Hát elolvastam a cikket, de már az első pár soron furán néztem. Vastag betűvel írja, hogy kiemelje, hogy egyetlen emlős sem issza meg más emlős tejét!!! Vajon nem hallottak még a macskáról? Vagy arról, mikor kutya nevel kistigrist, cicát, vagy mondjuk egy kengurukölyköt akinek elpusztult az anyja, mivel etetnek a gondozói? Talán megfejnek egy másik kengurut? Persze nincs kizárva, hogy nem egészséges a tej, de ha ez mind igaz, amit 4 oldalon ecsetelnek róla, akkor vetekszik a káros mivolta a dohányzással vagy az alkoholizmussal. Persze köszönöm a linket és a választ, de ez túl szélsőséges szerintem.
a tej egyáltalán nem egészséges.Amikor pl.: kiskoromban sok tejterméket ettem nyálka képződött a torkomban és csak akkor múlt el amikor abbahagytam a sok tej ivást és joghurt evést.Ez nem nagy érv de ezer dolgot hallottam már a tej ellen.És hidd el,hogy nem egészséges.
2009. júl. 2. 17:15
"Hát elolvastam a cikket, de már az első pár soron furán néztem. Vastag betűvel írja, hogy kiemelje, hogy egyetlen emlős sem issza meg más emlős tejét!!! Vajon nem hallottak még a macskáról?"
Szerinted, a HÁZImacska mért issza meg a tejet? Mert ezt kapja, éhes/szomjas, ezért megissza, mellesleg ez egy szelidített állatfaj, az oroszlán megissza a majom tejét? Akkor most mondj oylan állatot, ami saját, temrészetes közegében, más állat tejét megissza.
A body.builder-es cikk maximálisan igaz, a másikat nem olvastam még!
2009. júl. 2. 17:22
9/19 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel minden főtt, sült és párolt étel egészségtelen, mert egyetlen emlős sem tud főzni. Lehet hogy nem egészséges a tej, de a hasonlat nagy butaság. Nem azért nem issza meg a vaddisznókölyök az őztejet, mert nem egészséges, hanem mert az őz nem fogja megszoptatni! Amúgy meginná! De írtam pár példát arra, hogy az a mondat miszerint egyetlen emlős állat sem issza meg más emlős állat tejét, hülyeség!
Képzeld, sokáig nem értettük mitől van egyfolytában hasmenése a cicáinknak, meg soványak is voltak, pedig rendesen etettük őket, aztán egy állatorvostól hallottuk, hogy a tej miatt! Nincs rá szüksége a szervezetének és nem is tudja megemészteni. Persze a dohányzás egészségtelenebb, én is iszom néha tejet, mert jól esik és finom, csak az bosszantó, hogy az egész világ abban a tévhitben él, hogy a tej az egyik legegészségesebb dolog a világon. Nyilván nem olyan tragikus a tej fogyasztása, hogy ebbe fogsz belehalni, de sok kellemetlenségtől meg lehet szabadulni, ha abbahagyod a tejivást. Tapasztalatból mondom.
2009. júl. 3. 00:13
Kapcsolódó kérdések: