Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért száradok ki mindig?

Miért száradok ki mindig?

Figyelt kérdés

Az lenne a problémám , hogy folyamatosan ki vagyok száradva...Persze tudom, nyár , meleg,-> sok folyadék.

Mindig van nálam egy üveg üdítő, legtöbbször ásványvíz.

Folyamatosan iszok,de 2-3 perc és újból úgy érzem mintha egy sivatag lenne a számban...

Miért van ez? Ez valami vitamin hiány is lehet?Esetleg valami betegség?

2009. jún. 21. 00:53
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, még annyit, hogy éjszakára is sokszor hozok be inni valót, sokszor felkelek, és akkor is mindig nagyon kivan száradva a szám... sőt sokszor ezért érzem kellemetlennek a szájszagomat, mindig kapkodom be a rágókat :S:S
2009. jún. 21. 00:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha állandóan szomjas vagy, akkor esetleg érdemes lenne gyakran mérne a cukorszintedet is, mert ne adj Isten egy kezdődő cukorbetegség tünete is lehet akár az állandó szomjúság, de persze más tünetek is vannak olvass utána!
2009. jún. 21. 00:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Előző vok

Sajnos az acetonos lehellet is a cukorbetegségre utal...Lehet, hogy nem ártana orvoshoz fordulnod!

2009. jún. 21. 00:57
 4/10 anonim ***** válasza:

A legfőbb ok a cukorbetegség lehet. Feltétlenül és sürgősen menj el a háziorvosodhoz! A második ok lehet, hogy túl sósan étkezel. Néhány napig figyelj rá, mennyi a közvetlen sófogyasztásod pl. megsózod a paradicsomot, a vajas kenyeret stb., ill. mennyi rejtett sót fogyasztasz pl. hentesáruval, csipszekkel, készételekkel, pizzával stb.

Ha mindig és egyre szomjasabbnak érzed magad, feltétlenül hagyd el a cukrozott, édesített üdítők, gyümölcslevek fogyasztását, mert - ha pl. kezdődő cukorbetegséged van - ezek fokozzák a szervezetbe kerülő cukor mennyiségét, nő a vércukor értéke és még szomjasabb leszel. Ördögi kör, minél többet iszol, annál szomjasabb leszel. Csak tiszta vizet (ásványvíz) v. cukormentes teát igyál. Irány az orvos!

2009. jún. 21. 01:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Kicsit tovább keresgéltem , és találtam olyat , hogy gyógyszer szedése miatt is lehet, nemrég hajhullás miatt voltam bőrgyógyászaton, és írtak fel egy vitamint, lehet attól is?Ha belegondolok előtte nem volt ez jellemző...

Nem étkezek sósan, figyelek arra hogy egészségesen táplálkozzak, persze több kevesebb sikerrel:)

Igen amint irtam főleg ásványvizet iszom...

Am 15 éves vagyok.

Akkor reggel meg is mérem:) szerencsére van itthon ilyen mérő cucc:)Eddig azért nem gondoltam erre, mert a családunkban nem tudok cukorbetegről, tehát nem hiszem h öröklődne, meg tényleg próbálok figyelni a dolgokra:)

2009. jún. 21. 01:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem menj el endokrinológiai rendelésre, van gyerekeknek is. Nem csak cukorbetegség, de agyalapi mirigy probléma is okozhat nagy mértékű, gyakori szomjúság érzést. (Utóbbinál még este az alvást is megzavarhatja.) Nem tudom nézed-e a Dr. House-t, de volt egy rész ahol az egyik női betege pár szó után már állandóan ivott, ami már zavarta House-t. House ráförmedt és a hölgy közölte a lélekbúvára szerint "kényszeres vízivó". Mire House azt mondta ilyen nincs, ez agyalapi mirigy probléma. (Ilyen baj tényleg van egy hormon hiánya okozza és kezelhető gyógyszeresen.) Tehát dolog is állhat a panaszaid háttérben.

Szóval endokrinológián megnézik ezeket a bajokat, átvizsgálva a hormonrendszered, tisztázva vannak-e ilyen bajaid vagy nem. Én nem építenék arra, hogy mi öröklődik. Azon családokban akiknél öröklődik is volt egyvalaki aki elkezdte örökíteni. Ha meg nincs ilyen problémád és nem vagy beteg legalább egy megnyugtató hírt kapsz. Azt, hogy beteg vagy-e vagy nem azt orvos tudja a vizsgálati leletek és szaktudása alapján megállapítani, nem Te, de benned is felmerült, hogy állapotod nem természetes, ha rákérdeztél itt a betegségre. Jobban jársz ha utána mész most, mert nagyobb baj lehet a későbbiekben. A veséid ugyanis nem fogják bírni az ilyen nagy megterhelést és a szívnek sem jó.

Ha meg gyógyszert szedsz nézzed meg a betegtájékoztatóját és jelezzed ezt a nagy szomjúságot az orvosnak aki felírta. De ne feledd mellékhatásként szájszagot nemigen szoktak okozni a gyógyszerek, tanácsos lenne a hormonvizsgálat. Ráadásul az endokrinológusok belgyógyász orvosok is, így ha olyasmi az ok, ami nekünk laikusoknak eszünkbe sem jut ők rájönnek.

Minden jót!

2009. jún. 21. 02:53
 7/10 anonim ***** válasza:
UI: gyermek endokrinológiai vagy gyermek anyagcsere rendelés. Segíthet a házi orvosod, valószínűleg úgyis kell beutaló. (Felnőtt rendelő nem jó, mert a felnőttek hormonrendszere más.)
2009. jún. 21. 02:56
 8/10 anonim ***** válasza:
és bocsánat, hogy harmadszor is folytatom, de a hajhullás is a hormonbetegségekre általánosan jellemző tünet lehet. Keress fel egy endokrinológust! Nem tudom merre laksz, de a Debrecenben van gyermekendokrinológia, Budapesten pedig a Budai Gyermekkórházat ajánlanám. Jó lenne ha mire vizsgálatra kerülsz magadban átgondolod mik azok a furcsaságok amiket magadon tapasztalsz, mert minden jel támpont lehet az orvosnak a diagnózishoz.
2009. jún. 21. 03:04
 9/10 anonim válasza:
Vmire csak jó a Dr. House, okosodunk belőle:D
2009. jún. 21. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Ennyire erővel én is cukor beteg vagyok.xD
2010. ápr. 12. 18:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!