Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Candida diétat szeretnék...

Candida diétat szeretnék tartani. Egyik helyen tilos a tojás másik helyen megengedett. Akkor most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van itt valaki aki canidida dietezik? Segitenétek?
2012. ápr. 20. 13:47
 1/5 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen keress dietetikust, netről, ismerősöktől ilyesmit megkérdezni néha egyenlő a halálos ítélettel. Ne kockáztass!
2012. ápr. 23. 14:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem értesz hozzá, akkor magadtól ne ugorj fejest bele! Ha nem vagy tisztában a saját állapotoddal és a biológiai hatásmechanizmusokkal, akkor a diéta nagyobb valószínűséggel hatástalan lesz. Egyszeri antibiotikum kúra (négy napos) + egy hónapos lactobacillus acidophilus (a candida albanis természetes ellensége a szervezeten belül) étrendkiegészítő kúra hosszútávon megoldja a problémát; plusz joghurt illetve még inkább a gazdasági tej beiktatása az étrendbe. Ha szexuális jellegű candida fertőzésed van, akkor használj óvszert, és a pároddal párhuzamosan kezeltessétek magatokat, másképp értelmetlen.

A diétát nem lehet így megtanulni. A diétához értened kell a biológiához és a holisztikus szemlélethez. Ahány ember, annyiféle szervezet, és a hathatós beavatkozáshoz ismerned kell a sajátodat. Épp ezért én arra ösztönöznélek, hogy SEMMIKÉPP SE HIGGY NETES FORRÁSOKNAK A CANDIDA (vagy bármely más egészségügyi probléma) ELLENI KÜZDELEMMEL KAPCSOLATBAN!

De hogy ne csak a számat tépjem: a legtöbb ember esetében a tojás nem tabu. De inkább arra figyelnék, hogy mi az, ami fontos: sok rost (napi 15-30g), házi tej (forralás nélkül), és más probiotikus termékek, lactobacillus acidophilus (vény nélkül kapható) táplálékkiegészítő.

2012. ápr. 23. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem a candida összes tünete megvolt,elmentem orvoshoz és nem foglalkoztak vele,felírtak valami antibiotikumot meg krémet,amitől 3 hétre elmúlt,aztán előjött és sokkal rosszabb lett.

Szóval szép és jó ez,hogy egyedül nem szabad belevágni,de ha nem magándokihoz mész,akkor 90%,hogy leszarnak és felírnak inkább valamit. Dietetikust is kerestem,de mindenhová beutaló meg időpont kellett,az meg nem volt.

Szóval nem az interneten,hanem a könyvtárban keresgéltem,kivettem 4-5 Candidás könyvet és ez alapján diétázom már egy hónapja.

Semmi bajom nincs,sőt,a tünetek közül sok elmúlt.

Ha tényleg azt gondolod,hogy ezt a diétát szeretnéd folytatni,akkor nézz utána először.

Emellett én szedek Actival Maxot is vitaminként, Lactoprotectet,grapefruitcseppeket és kalciumot.

2012. máj. 2. 08:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésre is válaszoljak: a tojás minden általam olvasott anyag szerint megengedett. A natúr joghurt is. A tej nem, sem a szójatermékek.
2012. máj. 2. 08:19
 5/5 anonim ***** válasza:
én 3 hónapja és 27 napja diétázom így sok tapasztalatom van! írj privit ha gondolod
2012. máj. 7. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!