Hogyan oldható meg egészségesebben az otthoni táplálkozás, ha a váltság hatására kevesebb jut élelemre?
Figyelt kérdés
Hárman vagyunk, egy éves gyerekkel. Sajna rezsiből meg egyébb kiadásainból nem tudunk lefaragni mert fixek. Ám a konyhapénz megcsappant. A párom naponta 2x eszik meleget de már egyikünk sem reggelizik. A gyerek eddig bébiételt kapot, de annak is menyekbe ment az ára. Így leszokunk róla. Gyümölcsöt ritkán eszünk mert drága. A páromat nehéz rávenni, hogy napi egyszer egyen meleget, mert nem gazdaságosan osztja be. Ha kiporciózom az sem számít tudja van másik adag és előveszi. Én már ebédre sem eszek mindig meleget. Egy gyengénk viszont van. Csoki. E nélkül én nem élek. Ti hogy csinálnátok ha kevesebb jutna kajára?2009. jún. 4. 15:43
1/3 anonim válasza:
Tudod, vannak olyanok, akik havi 40-50 ezerből kell megéljenek és ez nem csak a kajapénzük, hanem ebből kell fizetni még a rezsit is. Mégis megélnek valahogy. Persze, hogy baromi nehezen. Szerintem az a legjobb, ha rendszeresen, minden nap vagy kétnaponta főzöl olyan mennyiséget, hogy a párod tudjon kétszer, de te is kétszer naponta meleget enni. Sőt a babátok is. Az a legolcsóbb, ha főzöl. A hideg kaja sokkal drágább és nem kiadós. Reggelizzetek otthon, pl. bundáskenyér-tea, vajas kenyér, lekvár, kakaó stb. Ebédre és vacsorára főzzél. Én úgy szoktam, hogy készítek "étlapot". Hétfőn mindig van maradék vasárnapról, ez az ebéd. Vacsora paprikás krumpli. Kedd főzelék feltéttel, pl. Kelkáposzta sült kolbásszal. Szerda húsos nap, pl. pörkölt nokedlival. Csütörtök ismét főzelékes nap pl zöldborsófőzelék az előző napi pörkölt maradékával. Péntek tésztás nap, pl. milánói makaróni. Szombaton vadásznapot tartunk, azt eszünk, amit a hűtőben vadászunk, vagyis a heti maradékokat. Vasárnap kívánságműsor: mindig más családtag kedvenc ételét v. az ő kívánságára főzünk. Persze mindig készítek leves is, de az már egyszerűbb. Tojásleves, paradicsom, krumplileves stb. A babádat, ha jól szoktattad, már mindennel megkínálhatod, amit ti is esztek, csak neki még a fűszerezéssel csínján kell bánni. Vigyázz, hogy ne dobj ki ételt, még kenyeret se, mert minden maradékot fel lehet használni valamilyen másik ételhez. Igy éhezni sem fogtok, és a pénzeteket is könnyebb lesz beosztani. A pasit meg etetni kell, mert előbb utóbb megszökik...
2/3 anonim válasza:
1. Nem kötelező internetre költeni
2. Ha a csokiról nem tudsz lemondani szükség esetén akkor megérdemelnéd,h éhenhalj.
3. Az alma(golden) ára 150-200ft/kg.(máj. 28-i adat) Hát ez tényleg horribilis ár.
3/3 anonim válasza:
az elöttem szólóknak teljesen gaza de mivel én most nem kioktatni akarlak téged hanem segíteni!tehát készíts egy teljes beosztást ami kijön a pénzetekből és beszéljétek meg a pároddal hogy ez így nem fog működni és ha gyereknek is jót akar akkor nem eszik meg mindent ha mégis nagyon éhes aakor vegyetek valami olcsó gyümölcsöt (pl. alma) én pl amikor fogyókúráztam kibírtam 1,5 kg gyümölcsből egész nap szval nem lehetetlen fogjátok fel úgy mint egy fogyókúrát! a gyerekenek persze mindig adjatok rendesen enni,mert ezek az lvek az ő táplálkozásban a legfontosabbak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!