Ha csapvizet iszom, az rosszabb mint az ásványvíz?
Ha 1m3 (1000 l) csapvíz ára (tokkal, vonóval, csatornával stb.) együtt 1000,- Ft, akkor 1 liter víz 1,- Ft-ba kerül. Míg a legolcsóbb ásványvíznek is van vagy 20-25,- Ft literje. Tehát ásványvizet kb. 25x nagyobb biznisz eladni, mint a csapvizet. (Azt hozzá kell tenni, hogy az ásványvíz az "tisztán" érkezik,a csapvizet elő kell állítani nagyon sok helyen, tehát a járulékos költségei a csapvíznek szerintem nagyobbak, mint az ásványvíznek...)
Tehát senki nem fogja azt mondani, hogy igyál csapvizet, ha egyszer nekik sokkal jobban megéri az, hogy a 25x drágább ásványvizet fogyaszd.
Akárki akármit mond: ahol én lakom falu, ott a csapvíz iható, finom és valóban oltja a szomjat. Le nem cserélném ásványvízre meg tisztított, kivont-hozzáadott ásványianyag-tartalmú vízre...
Mi Bp környékiek vagyunk és a Dunából kapjuk a csapvizet. Az ásványvíz után határozottan rossz ízű, viszont mondjuk Egerben, isteni a víz, ott "vétek" lenne a csapvizet lecserélni palackosra.
De itt nálunk sokszor sárga és a pohár alján apró darabok is vannak, talán rozsda (?), pedig nem régen épült a házunk. Van mikor szinte pezseg a klórtól és egy percig várni kell, mire teljesen kitisztul.
Én nem merem ezt inni, szívem szerint még főzésre sem használnám.
Egyébként a csapvízzel mindenhol ahol folyókból nyerik az a baj, hogy nagyon sok női hormont tartalmaz. Mivel a szennyvizet is a folyókba engedik szűrés, tisztítás után, de a vizelettel távozó fogamzásgátlókban lévő hormont nem tudják kiszűrni. Ezt még ha veszek itthonra vízszűrő berendezést, akkor sem tudom eltávolítani.
Ez már világméretű probléma és nagyon sok fogamzásbeli problémát okoz a férfiaknál.
Az ásványvizet nemcsak macerás hazacipelni, hanem DRÁGA is!
A csapvíz teljesen jó, ha nem vagy elégedett szereltess fel az igényeidnek megfelelő víztisztítót. Nem kell a legdrágább full extrásra gondolni. Ha már a nehéz fémet meg a klórt ilyesmit kiszűri, az már sokat jelent.
Én mondjuk Érden lakom, a víz keménységén kívül nincs gondom a csapvízzel, de anyóséknál Budafokon valami szörnyű...
De palackos vizet azóta nem iszok, amióta 2 napja vett ásványvíznek poshadt víz íze volt, kis műanyagos utóízzel...kesernyés.
Én maradok a jó öreg csapvíznél:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!