Melyik a jobb/rosszabb a Kínai Gyorsbüfé vagy a
McDonald's?
Figyelt kérdés
Ár/érték+egészség arányban melyik éri meg jobban?
2011. ápr. 9. 20:32
1/10 anonim válasza:
szerintem a meki
2011. ápr. 9. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Szerintem is a Meki a rosszabb. Ár/értek arány szempontjából biztosan. Az egészségre nem merném a nyakamat tenni, hogy a kínai jobb, ott is sok mindent bele tudnak főzni a kajákba. De ha feltételezzük, hogy rendes hús és zöldség van benne, plusz a krumpli is igazibbnak néz ki, mint egy Mekis hasábburgonya, és ott a rizs, amit meg nyilván nem hamisítanak, akkor a kínai mégiscsak egészségesebb lehet.
2011. ápr. 9. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Szerintem a kínai egészségesebb és finomabb. Szerintem árban is jobban megéri, kivéve ha kedvezmény van mekiben.
2011. ápr. 9. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Azt otthon főzés
2011. ápr. 9. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Kínai mindenképpen. A kutyahús meg nem hiszem, hogy egészségtelen lenne. Ha jól el van készítve, úgyse veszed észre, hogy az van benne :)
NE vedd komolyan :D Egyél kínait, mert attól nem kapsz májrákot.
2011. ápr. 9. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Főleg hogy a mekis kajától nemrég meghalt egy kisfiú mert E-colit találtak a szervezetében nyilván a kajában volt!
Én imádom a kínait:)
2011. ápr. 13. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Az én véleményem szerint egyik sem jobb a másiknál. Mindkét helyen finomított olajat használnak a sütéshez, fehér lisztet a sürítésekhez, fehér rizst köretnek, agyonfőzik a zöldségeket, stb.... Ezek az ételek a lehető legolcsóbb silány alapanyagból készülnek, meglehetősen egészségtelen módon. Aki ilyen ételeken él rendszeresen, az előbb vagy utóbb számíthat tápanyaghiány-eredetű megbetegedésekre, mert vitaminokhoz ott nem jut hozzá! Sokkal egészségesebb otthon elkészíteni az ételeket, a lehető legegyszerűbb módon, mert úgy nem károsodik annyira a zöldségekben alig megtalálható kis vitaminmennyiség, és nem kerül be annyi szintetikus méreganyag az adalékokkal a szervezetbe. (Csak mellékesen: még azoknak is érdemes pótolni táplálékkiegészítőkkel a táplálkozását, akik rendszeresen fogyasztanak nagyobb mennyiségű zöldséget, és gyümölcsöt, mert a mai terményekben már nagyon kevés a vitamin.)
2011. ápr. 13. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Ha választani kell, akkor kínai.
E. coli mindenkinek a vastagbelében van, bár szájon át valóban okozhat hasmenést. Gyakorlatilag bárhol el lehet kapni, ha nem megfelelően hőkezelt húst fogyasztasz.
A kínaiak kapcsán érdekesség az úgynevezett "kínai étterem szindróma". Mivel sok nátrium glutamátot használnak, ezért az arra érzékenyeknél fejfájással járó állapotot idézhet elő.
2011. ápr. 13. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Hát, én régen mindkettőt szerettem, de mióta rendszeresen sportolok, a mekis kaját valahogy "üresnek" érzem, mintha műanyagból lenne, nem is ételből. Úgyhogy oda csak akkor megyek, ha nincs más. A kínaival nincs ilyen bajom.
2011. ápr. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
mindkettő rettentess..... a kínai konyhán savanyú húst csinálnak, csak a rengeteg erős fűszertől nem érzed, a mekit meg inkább nem is mondom... bár kínai után már volt egy elég komoly gyomorrontásom, mekitől még nem. De szerintem ne kajálj egyikben sem, max akkor ha nincs más és éhen pusztulsz majdnem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!