Az étolaj is zsír?
Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 22:47
2/6 Tami976 válasza:
A növényi étolaj és az állati zsírok egyaránt hosszú szénatomláncú karbonsavak glicerinnel képzett észterei. De nem teljesen azonosak. A különbség a kettő között annyi, hogy az étolajban a karbonsav láncok telítetlen kettős kötéseket is tartalmaznak, az állati zsírok pedig csak telített kötéseket. Ebből következik néhány fizikai és kémiai különbség (pl olvadáspont, reakciókészség).
3/6 anonim válasza:
Étkezés szempontjából mindenképpen. Az energiatartalom majdnem egyforma, az élettani hatás ugyanaz. Az étolaj nem egészségesebb a zsírnál, csak üzleti érdekből mondják. Sokan azért szeretik, mert nem kell felolvasztani és könnyű tárolni. De ha túlhevítem, bűzlik tőle minden, az étel is. A zsír jobban bírja a hevítést.
4/6 anonim válasza:
Az étolaj zsiradék, de nem zsír.
5/6 anonim válasza:
Persze! Az étolaj is zsír! A nevéből is ez látszik, nem?
6/6 anonim válasza:
Amit mondtak a két anyagról az igaz, de bármennyire hasonló akkor sem ugyanaz, nem mindegy mikor melyiket használod és mire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!