Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha az idegesség miatt fogyunk...

Ha az idegesség miatt fogyunk akkor a fogyás miből történik? Zsírből, izomból, esetleg vízből?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 19:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Először vízből, később zsírból és a végén izomból.
2011. dec. 13. 20:08
 2/14 A kérdező kommentje:
De gondolom ha sokkal gyengébb vagyok akkor izomból is sikerült fogyni:S Azt nem tudod véletlenül, hogy az ilyen jellegű súlyvesztés után hamar visszalehet szerezni az elvesztett kilókat?
2011. dec. 14. 12:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Izmot a szervezet akkor kezd el égetni, ha már zsírból nincs mit. Persze, vissza lehet hízni, ha elmúlt az idegesség.
2011. dec. 14. 12:31
 4/14 A kérdező kommentje:
AZ idegességtől valószínűleg bél gyulladásom lett, és maradt még rajtam zsír, de olyan gyenge vagyok, és az izmaim is kisebbek lettek szóval szerintem egyszerre égeti a zsírt az izommal.:S
2011. dec. 14. 18:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

GreenTea

Az előttem válaszoló jó nagy baromságokat írt. Javaslom neki, hogy ha már fogalma sincs a témáról, akkor vagy ne írjon, vagy legalább nézzen utána!

A stressz hatására kortizol (stressz hormon) szabadul fel, ami az izmokból kezd el aminosavakat felszabadítani, tehát az izmokat bontja először. Nem véletlenül katabolikus hormon.

"Izmot a szervezet akkor kezd el égetni, ha már zsírból nincs mit."

Szép lenne, de ez sajnos egy ökörség.

Kérdező: Az idegeskedésnek leginkább az izomzatod látja kárát.

2011. dec. 15. 18:17
 6/14 anonim ***** válasza:

"Mi történik, ha sokáig túl keveset eszel?

Víz és szénhidrát nagy mennyiségben távozik

Lecsökken a szervezet kalóriaszükséglete

A szervezet elkezdi elégetni a tárolt zsírt

A zsír mellett az izomzat is energiaforrás lesz"

"A koplalás következménye:

Azonnal ledobsz néhány kilót

Lassul az anyagcseréd

Beindul a zsírégetés

Elkezdesz izomból fogyni"

(forrás: fogyás.info)

2011. dec. 15. 18:51
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat tuttam meg a témával kapcsolatban.
2011. dec. 15. 20:28
 8/14 anonim ***** válasza:

GreenTea

"Mi történik, ha sokáig túl keveset eszel?"

Először is ott kezdődik a dolog, hogy nem mindegy mit eszel. Miből eszel keveset? Kevesebb kalóriát viszel be, mint szükséges lenne, de nem mindegy, hogy milyen arányban van benne fehérje és szénhidrát. Nem magyarázom el mi hogy néz ki, mert te is utána tudnál nézni. Annyit szögezzünk le, hogy az éhezésnél az izmokat jóval előbb elkezdi bontani a szervezet, minthogy a zsírhoz nyúljon!

2011. dec. 16. 08:43
 9/14 A kérdező kommentje:

Rengeteget eszem, napi negyed kg rizs(főzés előtti súly).

És ami mg van itthon kaja azt is rendesen megdézsmálom. CSak sajnos kiderült, hogy bélgyulladásom van így nem tud felszívódni elég tápanyag ezért fogyok folyamatosan..:S

2011. dec. 16. 09:42
 10/14 anonim ***** válasza:

GreenTea

Azért a bélgyulladásnál nem a stressz a legnagyobb problémád. Mihamarabb gyógyulj meg belőle!

2011. dec. 16. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!