Hogyan kell helyesen táplálkozni, hogy mindenféle vitamin, zsírsav, stb, amire szüksége van a szervezetnek bekerüljön a szervezetembe?
Illetve, azokat az anyagokat amelyeket étellel nem lehet bevinni, milyen táplálékkiegészítővel vihetném be? Melyek ezek az anyagot?
Akár linket is küldhettek! Köszönöm előre is!!
Persze ha nem eszel csokit, meg kristálycukrot nem lesz semmibajod, ugyanazt a cukrot beviszed kenyér formájában :D
De még ha nem is eszel semmilyen szénhidrátot(kenyeret sem), akkor is a máj képes átalakítani az aminosavakat(fehérjéket), és a zsírt glükózzá, majd a véráramba küldi, ergo ugyanott vagy, mintha ennél, csak így fehérje és zsír formájában viszed be a tápanyagot. :)
Sem a cukor,sem a fehér liszt NEM ártalmas. Valaki kitalálta és a sok okos elhiszi nekik. Pár éve a zsír volt egészségtelen,az olaj a jó. Ma rájöttek,hogy éppen fordítva van. Ha rájuk hallgatnánk,akkor pár évente teljesen átalakíthatnánk az étrendünket.
76 éves vagyok,és teljesen egészséges.20 éve voltam utoljára orvosnál,és soha nem szedek semmilyen gyógyszert. Pedig csak fehér kenyeret eszek,fehér lisztet használok,hetente kétszer is sütök valamilyen süteményt.
Sok tejet iszok,sok gyümölcsöt és zöldséget eszem és sokat mozgok.
Neked is ezt ajánlom.
végre vannak nyitott szemmel járó emberek is :) (lásd utolsó válaszoló)
A kérdezőt pedig csak sajnálni tudom ha arra a kérdésre hogy miért ártalmas a finomított cukor nem tudja a választ amit már kb óvodás korában megtanul az ember hogy a cukor bizony nem kicsit roncsolja a fogakat. És ebből már meg is kaptad arra a választ hogy mit von el a szervezettől a cukor:
pl kalciumot azért is romlik az ember foga a cukortól
ezen kívül létfontosságú vitaminokat.
Ja és ez a cukor meghatározása:
Cukor - finomított Sucrosum, összetett kémiai folyamat eredményeként a cukorrépa vagy cukornád édes nedvéből nyerik, eltávolítva valamennyi rostot és fehérjét, amely a természetes növény 90 százalékát alkotja.
Ismét csak ajánlani tudom William Dufti cukor blues című könyvét.
egy két részlet belőle:
“Veszélyes az olyan étrend, amely nem veszi figyelembe a szénhidrátok minőségét, azt az életfontosságú különbséget, ami a természetes, finomítatlan szénhidrátok (azaz a teljes értékű gabonafélék és zöldségek) és a mesterségesen finomított szénhidrátok (például cukor és fehér liszt) között van.”
“Még a finomított cukor is természetes összetevőkből készül … A heroint is reklámozhatnák úgy hogy természetes összetevőkből készül. A mák éppen olyan természetes, mint a cukorrépa. A kérdés csak az, hogy mi lesz belőle, ha az ember hozzányúl.”
“A narkósok a narkótól halnak meg. Az alkoholista is gyakran a bűneibe hal bele. DE amikor valaki cukor bluesban hal meg, a gyászolók gyakran cukrot szolgálnak fel a halotti toron. A cukormérgezés olyan szóösszetétel, amely nemigen jelenik meg nyomtatásban.”
Kalciumot von el a fogaktól.. :)) Még egy hülyeség.
Tudom hogy roncsolja a fogakat, de közel sem a cukor, hanem azok a baktériumok, amelyek tápanyagként használják fel azt, majd az általuk termelt savval lemarják a fogzománcot.
Viszont abban van vmi, amit az utolsó előtti belinkelt, lehetséges hogy a rákos sejteket jobban táplálja, bár azért ebben is hitetlenkedem egy kicsit, végülis nem vagyok orvos nem tudom az anatómiáját az embernek, nem tudom hogy milyen gyors az emésztés a vékonybélben, hogy milyen időközönként mekkora adag cukrot szív fel abban az esetben ha poliszacharid és ha monoszacharid formájában visszük be a táplálékot.
Jó egyenlőre még csak középiskolás vagyok, de tudom hogy a sejteknek mi a legfőbb energiaforrása (glükóz), és mivel a baktériumok is sejtek, ezért nekik is(anyagcseretermék a sav). Tudom hogy a máj képes átalakítani a zsírsavakat, glicerint, tejsavat, aminosavakat glükózzá, majd azt a glükózt lebontani (felszívás után történik, tehát mikor már csak tartalékból van fenntartva a szervezet). Szóval akkora BAROMSÁG hogy maga a glükóz "méreg" lenne, legalábbis annak állítják be. Jó persze egy bizonyos határig szabad csak glükóz bevinni, de nem fog senki élete egy másodpercet sem rövidülni mondjuk egy kinder bueno megevése után... Jah és tudtommal az inzulin (bár még a hormonrendszert nem tanultam meg :)) csökkenti a vércukorszintet, ergo nem is hagyja hogy a rengeteg glükóz eljusson a sejtekhez (na az tényleg táplálná a rákos sejteket), ergo valószínűleg a cukorbetegeknél emiatt nagyobb a rák kialakulásának esélye.
De az való igaz hogy nem vagyok teljesen tisztában azzal kapcsolatban hogy mi milyen gyorsan szívódik fel, hormonok milyen gyorsan fejtik ki a hatást, stb... MAjd 1-2 év múlva már hátha többet tudok :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!