Cukorbeteg milyen gyümölcsöt ehet? Öregkori cukor betegség. Azt tudom, hogy a szőlő nem túl jó, de mit vihetek neki kórházba?
tehát mandarin, kivi, alma mehet?
köszönöm!
A mandarin sokszor édesebb, mint a narancs.
Vihetsz még grapefruitot, körtét, (ha nem túl édes-fajta), paradicsomot, ha megeszi nyersen.
De vihetsz neki rostos gyümölcslét is, lehet kapni üzletekben kifejezetten cukorbetegek részére készítettett is!
Ha gyógyszer beállításon van, akkor mindenképpen egyeztess az orvossal mielőtt bármit is vinnél neki, hiszen a kórházban pontosan kiszámolják az adagokat és ha ezen felül is eszik valamit a beteg, akkor nagyban befolyásolhatja az eredményeket!
Általánosságban viszont az első válaszolónak van igaza. Én még kiegészíteném a dinnyével, amit úgy tudom cukros beteg egyáltalán nem fogyaszthat.
Az előző válaszoló miatt utánaolvastam egy kicsit, mert én sem voltam biztos a válaszban, csak az egyik cukorbeteg ismerősöm mondta.
A dinnyével kapcsolatban ezt írták:
"Mivel a dinnye könnyen felszívódó cukrot tartalmaz, hirtelen megemeli a vércukorszintet, cukorbetegek óvatosan fogyasszák. A magját, illetve a mag főzetét azonban egyes kutatók éppen a cukorbetegség gyógyítására ajánlják"
Ezek után találtam egy táblázatot, ami talán segít eligazodni a témában:
Általánosságban a gyors cukorszint emelkedés kerülendő. Gyümölcslé tilos, az ipari meg kifejezetten az! Nyers zöld zöldségek, s a legtöbb hazai gyümölcs természetes formájában fogyasztható. A szénhidráttartalmuktól függ, hogy mennyit és milyen elosztásban szabad megenni belőlük.
Szinte minden alapanyagra igaz: minél alacsonyabb feldolgozottsági szinten fogyasszuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!