Mit tegyek? ( elnézést hogy ilyenről kérdezek de tanácstalan vagyok)
Figyelt kérdés
Székrekedésem van már majdnem egy hete. Eddig nem foglalkoztam vele annyira mert nem fájt a hasam és nem volt semmi bajom gondoltam majd...De most nagyon erősen görcsölök
és ha megnyomom a pocakom alját érzem a székletem. Tudom hogy ez nem túl gusztusos téma de kérlek segítsetek!
2011. nov. 16. 23:43
1/9 anonim válasza:
sok nyers gyümölcs, zöldség, korpás termék sok-sok folyadékkal kombinálva (vigyázz, mert ha nem iszol mellé eleget a rostoknak pont ellenkező hatása van, székletfogók). hatásosak lehetnek a különböző gyógyteák is, csalánnak, ánizsnak, kamillának hashajtó hatása van. a testmozgás is jót tesz. bár sztm egyhetes székrekedés esetén és ha már fájdalmaid is vannak érdemes gyógyszertárban kapható hashajtót bevenni. máskor pedig ne várj egy hétig vele, mert ezek fontos dolgok, az egészségedről van szó...
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ de most mit tehetek rögtön? Nem tudok várni holnapig hisz még hasra sem tudok feküdni annyira nyom és fáj :(
2011. nov. 16. 23:53
3/9 A kérdező kommentje:
ha maszírozom a hasam ahol érzem hogy kemény az jót tesz vagy ártok vele?
2011. nov. 17. 00:00
4/9 anonim válasza:
hát, ügyeletes gyógyszertár, hashajtó. sajnos annál gyorsabban semmi sem fog hatni perpill hatni. amiket írtam fentebb, gyógynövények, sok folyadék, rostos termékek inkább hosszútávon hatnak. gyakran van székrekedésed?
5/9 A kérdező kommentje:
igen sajnos szinte állandóan de most nagyon fáj és hiába nem megy a ...érted? Szerinted a maszírozás segít neki?
2011. nov. 17. 00:04
6/9 anonim válasza:
a masszírozás jó neki, de ha egy hete nem volt székleted önmagában nem elég... ha pedig ez ilyen gyakori, akkor rossz ételeket eszel, keveset iszol vagy keveset mozogsz. vagy több is egyszerre. pedig a székrekedést viszonylag könnyen le lehet küzdeni, ha ezekre odafigyelsz. próbálj meg 1 liter vizet kis kortyokban meginni az elkövetkezendő 1-2 órában, hátha segít. aztán reggel vegyél hashajtót.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm remélem jobb lesz! Az a baj h sokat dolgozom és nincsen időm. Ha rámjön az inger az akkor van mikor már dolgozom és kénytelen vagyok visszatartani és mire haza érek már nem kell. És utána napokig nem megy. De volt már hogy 2 hétig nem volt székletem. De akkor sem voltak ilyen görcseim és nem volt kemény a hasam ennyire mint most egy helyen. Ezért félek
2011. nov. 17. 00:14
8/9 anonim válasza:
Amit hirtelen javasolni tudnék az a vörösbor, nekem attól mindig beindul... De ezt természetesen csak egyszeri alkalomra javaslom :)
9/9 anonim válasza:
Szia! Gondolom már rendbe jöttél azóta, viszont javasolni tudom, hogy kezdd el szedni az Oxytarm nevezetű méregtelenítő készítményt, nekem az vágta rendbe az emésztő rendszeri problémáimat. Nagyjából ugyanez volt nekem is, ha kellett menni, nem volt rá lehetőségem, ha meg már otthon voltam elszállt az inger :) Aztán az Oxytarmmal két hét alatt beállt szépen, azóta minden reggel első helyem a mellékhelyiségbe vezet :) Hát, gondolhatod, hogy nem mindegy, mennyivel jobban érzed magad utána egész nap :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!