Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Eleget iszom? Információk...

Eleget iszom? Információk lentebb.

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, 168 cm magas, és 90 kg körüli...

Naponta megiszok 3 liter vizet [minden nap], de van amikor még turmixot is, ami 8 dl... Még hozzájön az ételből a víz.. Szerintetek elég ez a súlyomhoz?

[a félreértések elkerülése végett: nem vagyok cukorbeteg, ha valaki soknak találná ezt a mennyiséget, egyszerűen fizikailag rosszul érzem magam, ha nem iszok ennyit]

2009. máj. 9. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Elégnek mindenképp elég, de én a turmixot csökkenteném a súlyod miatt. És a kaját is.
2009. máj. 9. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem eszek sokat, napi 2x, egyszer főtt kaját, másodszor pedig valami szendvicset. Emellett tornázok is, edzésterv...

A pajzsmirigyem szórakozik jó pár éve :(

2009. máj. 9. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:

A napi normál folyadékszükséglet 2 liter, ebben benne van a víz, tea, leves, gyümölcs. amit te megiszol, az már túlzás, és nem is tesz jót sem a szívednek sem a vesédnek.

elvből iszol ilyen sokat, vagy mert szomjas vagy és kívánod? mert ha ez utóbbi, akkor a pajzsmirigyrendellenességgel lehet összefüggésben.

2009. máj. 9. 16:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szomjas, nem azért iszom! Egyszerűen megszoktam már, fájnak az ereim, a fejem is, ha nem iszom ennyit
2009. máj. 9. 16:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Étrendtől és elég sok mindentől függ az ,hogy mennyi a javasolt folyadék mennyiség. Nem gondolod komolyan,hogy egy kb 100 kilós, átlagos életet élő embernek, és egy élsportolónak , valamint egy mezei titkárnőnek, pontosan ugyanakkora folyadékbevitelre van szüksége? Mert ez nagyon nem így működik. Arról nem is beszélve, hogy 3 liter naponta egyáltalán nem sok. 5 liter már kicsit túl buzgás lenne az ő részéről, de ha tényleg tornázik mellé akkor ilyen súllyal ennek a 3 liternek a nagy részét ki is izzadja.
2009. máj. 9. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!