Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az, hogy mióta...

Miért van az, hogy mióta fogyózom és megvontam magamtól a csokit, azóta teljesen kifordultam magamból?

Figyelt kérdés
érthetetlen kirohanások, dühkitörések... mellesleg nem vagy 150 kg, csak van egy rész a testemen amin alakítani szeretnék. ÉS IMÁDOM A CSOKIT!!!
2011. nov. 9. 21:49
1 2
 1/12 Stella90 válasza:
hát, hidd el én is így vagyok a csokival...ha valami édes, rossz nem lehet...csak az a baj, hogy én is evés, és édességfüggő lettem...nemrég hagytam abba a mértéktelen zabálást, és nagyon nehéz...én sem vagyok 150kg...ráadásul én is most kezdtem el alakítani a testemet...nem szeretnék durvábban eljabbásodni ha érted, mire gondolok :D
2011. nov. 9. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

"Szénhidrátfüggő" vagy, azért van ez.

[link]

2011. nov. 10. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
ez annak a jele hogy a szervezeted cukorfüggő és most hogy megvontad a csokit amiben van cukor jócskán és gondolom hanyagolod a diéta miatt a cukrokat így reagál a cukoréhségre a szervezeted. Ez nem szénhidrát függőség mert a teljes kiőrlésű élelmiszerek is szénhidrát dúsak és egyáltalán nem ártalmasak hanem hasznosak. a cukor pedig a legártalmasabb anyagok közé tartozik mivel létfontosságú anyagokat von el a szervezettől min pl ásványi anyagok nyomelemek vitaminok. szerintem hanyagold is a finomított fehér cukrot az étrendedből sok más van ami helyettesíti pl a stevia méz stb.
2011. nov. 10. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Utolsónak: ugye azt tudod, h a teljes kiőrlésű gabonák is gátolják sok fontos ásványi anyag felszívódását?
2011. nov. 10. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot hogy a szervezet jól működjön.
2011. nov. 10. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
lac001: A fitátokról hallottál/olvastál már?
2011. nov. 10. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Miközben úgy tűnik, hogy a teljes kiőrlésű gabonák számos egészségügyi előnyt kínálnak, nagyon magas bevitelük, különösen főtlen vagy nyers formában, mint a kezeletlen korpa, nem javasolható. Ez amiatt van, mivel a rost, amelyet általában eltávolítanak az őrlés során, fitátoknak nevezett anyagokat tartalmaz. A fitátokról azt mutatták ki, hogy csökkentik a szervezetben számos ásványi anyag, többek között a kalcium és a cink felszívódását és hasznosulását. A (kenyérsütéshez használt) élesztőben lévő enzimek a fitátok legnagyobb részét szétroncsolják, ahogy a hőt igénylő ételkészítési eljárások is, például a korpatartalmú reggeli gabonapelyhek előállítása. A legtöbb ember számára az étrendben található fitátmennyiség nem okoz problémát, ugyanakkor azoknak, akik extrém nagy mennyiségben fogyasztanak teljes kiőrlésű gabonát, ásványianyag-kiegészítésre lehet szükségük. Nos a kérdésem a következő mennyi az a túl sok bevitel a teljes kiőrlésű gabonákból? 10 dekagramm vagy 15 dekagramm egy nap? az már soknak számít? vagy esetleg 1 kiló egy nap mert azt már elhiszem hogy sok biztos gyomorrontást kapna tőle az az ember aki megeszi. de szerintem senki nem fog belőle annyit enni. Másik kérdés ki állapítja meg hogy "sok" teljes kiőrlésű gabonát eszek meg egy nap? A JAMA vagy az FDA?? amik köztudottan a gyógyszeripar kezében vannak? vagy ki tudja megmondani mennyi ebből a sok? én szerintem az emberi szervezet el tudja eldönti mennyire van szüksége bizonyos anyagokból és a felesleget eltávolítja magából. Harmadik kérdés mikor még nem ismerték a finomítás eljárását pl a liszt finomítását miért nem volt annyi rákos és cukorbeteg mint napjainkban??? Negyedik kérdés miért nem hallani olyat hogy valaki megbetegedett attól hogy "túl sok" teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret evett???
2011. nov. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
2011. nov. 10. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
ja és itt extrém mennyiséget ír. hmm vajon mennyi lehet az az extrém mennyiség????
2011. nov. 10. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Vajon amikor még nem ismerték a liszt finomításának eljárását, akkor hány százaléka volt a gabonafogyasztás a mostaninak? Az első kettőre nem válaszolnék, szerintem nincs értelme. Az utolsóra meg... mert ez egy hosszú időn át ható folyamat, amit pont emiatt még nem nagyon hajlandóak összefüggésbe hozni a betegségekkel, meg a finomított liszt is ártalmas és mekkora gáz lenne beismerni, h sok betegség hátterében állhat a (mértéktelen) gabonafogyasztás... amit ugye akár a kultúránk egyik alapjának is nevezhetnénk.
2011. nov. 10. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!