Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a jó a bulimiában?

Mi a jó a bulimiában?

Figyelt kérdés

Sosem értettem mért jó valakinek hogyha meghánytatja magát.. jójó lehet hogy fogyni akar de ííííggy??? -.-

Valaki értelmes magyarázza már el hogy mi a jó benne..

2009. máj. 7. 09:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Betegség. A bulémiásoknak nem jó, sokan meg szeretnének gyógyulni de nem sikerül, vagy csak hosszas kezelések után.
2009. máj. 7. 10:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy betegség, tehát nem jó!
2009. máj. 7. 10:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Istenkém még egy valaki aki azt hiszi az evési zavarok azonosak a divat diétákkal.

Sem a bulémiás sem az anorexiás nem egészséges. mind kettő pszichés evési zavar. Rossz az önképe, önértékelési zavara van. Legyen akármilyen vékony ő kövérnek látja magát. NEM JÓ NEKI és NEM FOGYÓKÚRÁS divat a dolog.

Súlyos életveszélyes állapot.

2009. máj. 7. 10:13
 4/13 A kérdező kommentje:
úgy értettem hogy Mi a "jó" ... Egyesek azért hánytatják magukat hogy fogyjanak...
2009. máj. 7. 10:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Am meg nem hiszem azt hogy azonos a diétával. -.- Ezt csak úgy felmerült bennem hogy valaki ezért is hánytathatja magát
2009. máj. 7. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki hányatja magát az nem egyenlő a bulémiával.

A bulémia pszichés betegség.

2009. máj. 7. 10:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Jóvan tudjátok hogy a betegségre gondoltam xD De ennek mien okai lehetnek hogyha valaki bulémiás lesz?
2009. máj. 7. 11:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire bűntudat. Aki bulímiás, az általában szeretne fogyni, de nem bírja megállni a finomságokat, egyáltalán az evést. Mértéktelenül behabzsol, aztán, mivel emiatt bűntudata van, irány a wc... ez előfordulhat párszor, de ha valakinél már zabálás/hánytatás van minden étkezésnél, azt hívják bulímiának.

Ha mélyebben belemegyünk, az alacsony önértékelés, önutálat, (ön) szeretet hiánya okozza a habzsolásokat, ezzel okoz magának a bulímiás örömérzetet. Csakhogy, gondolj bele, milyen érzés lehet ez... én szerencsére nagyon erős gyomrú vagyok, így kevés alkalommal jött ki minden, de utána alíg bírtam felkelni, annyira legyengültem. Ezt szorozd meg...hmm..napi 3? 5? szóval ez egyáltalán nem jó, hanem egy pszichés betegség. Remélem válaszoltam a kérdésedre :-D

2009. máj. 7. 21:36
 9/13 A kérdező kommentje:
100%osan :D Köszönöm!:D
2009. máj. 8. 01:14
 10/13 A kérdező kommentje:
A hányáshoz én már hozzászoktam.Nem szar meg már szinte nem érzem szarnak :D...Nemrégiben volt egy olyan hogy a sok stressztől lett egy olyan betegségem hogy ha kiakartam menni az utcára akkor rámjött az öklendezhetnék. Aztán késöbb pánikbetegség stb.. De mára ez már elmúlt. 10 hétig szenvedtem ezzel a Qrva betegséggel és 90% ig már meggyógyultam. Tudom ez nem ide tartozik csak ha már belekezdtem akkor elmondom :D.
2009. máj. 8. 01:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!