Milyen lelki dolog miatt zabálják a csokit egyes emberek? Mi áll a hátterében?
1.finom és jólesik, kicsit javít ez is a kedven
2.theobromin van a kakaóbabban, a szerotoninhoz hasonló( szerkezetében és hatásában is) vegyület, és a szerotonint szokták boldogsághormonnak is nevezni, így talán érthető, hogy miért lesznek sokan csokifüggők
asszem kicsit én is az vagyok :)
én régn zabáltam, de most már kezdek finnyás lenni... nem eszek meg minden fajtát, csak 1-2 márkát. Általában lelki eredetű problémák miatt zabálok, de ez nem csak a csokira vonatkozik, hanem minden ehető ételre. Ilyenkor úgy érzem, a negatív gondolatokat, ami teljesen tönkretenne, és eleméztene, elnyomja az étel finom íze, és hogy egy nyelés utá ne kerüljön a rossz gondolat újra elém, gyorsabban bekapom a következő harapást, mint ahogy meg tudom rágni az előzőt.
Hát én ezért. De én aztán tényleg habzsolok, próbálok leszokni, mert mostanában már rosszul is vagyok utána.
Én is imádom! Egyszerűen azért, mert finom.
Egy jónevű orvostól hallottam, hogy az egészséges élet titka: mindennap együnk egy kocka csokoládét, egy gerezd fokhagymát és igyunk egy pohár bort (persze, nem együtt)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!