Egyre többet eszem, a cukortól meg rosszul vagyok, miért lehet ez?
Huszonéves lány vagyok, pár hete egyre többet eszem. Sohasem tudok eleget enni. Régebben sosem jöttek rám falásrohamok, elég volt 1 szelet kenyér, most meg 3-4 szelet kenyérrel csak kezdek, utána pár tányér főtt étel, édesség, és még mindig ugyanolyan éhes vagyok, mint az elején. Viszont ha édességet eszem, kimondottan rosszul vagyok, pedig kívánom. Szédülök, émelygek, hányingerem van tőle, de csak ha édeset eszem.
Mi bajom lehet?
Kedves kérdező!
Legelőször a háziorvosodhoz menj el. Ő az, aki minden adatoddal, leleteddel rendelkezik, és ő tudja, melyik szakrendeléshez mi kell. Gyógyulj meg.
Majdnem teljesen egyet értek az előzővel, de az édesítőket hagyd ki, mert ugyan az a hatása a hasnyálmirigyre mint a cukornak, csak ezt a dokik elfelejtik mondani, mellesleg rákkeltő hatásuk van. Két lehetséges természetes édesítő létezik, az egyik a Stewia, a másik a Xilit. Ezek nem roncsolják a hasnyálmirigyet, persze ezekből sem kell kilókat enni.
Azért vagy mindig éhes, mert értéktelen, egyszerű szénhidrátokat falsz mindig. Nincs bennük tápérték, rost, csak gyorsan felszívódó szénhidrát, amitől 20 perccel az étkezés után már újból éhes vagy.
Próbálj meg változtatni az étkezési szokásaidon, szép lassan hagyd el ezeket a fehér lisztből készült kajákat, és ha már sok zöldséget ettél, akkor ehetsz egy kevés teljesőrlésű lisztből készített valamilyen finomságot. Szedjél egy nagy dózisú multivitamint, és sok-sok C-vitamint még pluszban, ami hozzásegít elfelejteni az örökös éhséget. ( C-vitaminból kb. napi 3-4ezer mg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!