Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lennél vegetáriánus a kedvemért?

Lennél vegetáriánus a kedvemért?

Figyelt kérdés
vagy legalább nézd meg ezt a videót
2011. aug. 21. 17:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

6. A kutyák, macskák húsevők, mégis szükség van rájuk. Ha nincs kutya, akkor hogyan lehet távol tartani a betörőket? Ha nincs macska, akkor a rágcsálókat méreggel kell irtani, amit előállítani egy vegyüzemben szintén környezetszennyezés, és felhasználása után is mérgezni fog, míg egy szép napon észre nem veszed, hogy a legkisebb sebeidből is órákig folyik a vér.

7. Ha nincs jószág, akkor nincs istállótrágya sem. Ha a földet nem trágyázzák, akkor terméketlenné válik, és még 7 milliárd ember kenyerét sem tudja biztosítani. Éppen ezért kénytelen lenne mindenki műtrágyát használni, ami káros a talajban élő lények részére, továbbá előállítása vegyipari üzemekben erősen szennyezné a környezetet.

2011. aug. 27. 19:15
 12/17 anonim ***** válasza:
én szívesen lennék, sőt lakto-vegetáriánus vagyok, de törkszem a vegán felé.
2011. szept. 2. 20:31
 13/17 anonim ***** válasza:
9. Az állatkerti állatokat is etetni kell. Egy oroszlán nem fog megélni növényi eredetű élelmen, mert azt már nem tudja megemészteni. Az sem megoldás, hogy akkor ne legyenek oroszlánok és más húsevők az állatkertekben, mert sok húsevő ugyanúgy veszélyeztetett, mint sok növényevő.
2011. szept. 3. 21:48
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

En megneztem a masodik videot, ur isten borzalmas. Tudom attol h en nem eszek hust meg ugyan ugy meg fognak ezek a dolgok tortenni. De valahol el kell kezdeni. Most epp szoptatok igy kell ennem hust de ha abbahagytam megprobalkozok a "kedvedert" a vegetarianizmussal lehet h eszek majd tojast, halat meg tejet azert. Ha meg olvasod a valaszokat es van idod kuldetsz nehany linket hogy hogy lehet egessegesen csinalni.

NEm reg voltam videken ott birkat vagtak le nem szadiztak ugy meg mint ezeket a szegeny teheneket meg disznokat a videoban. En csak akkor lattam amikor hoztak (1 napig a kertben volt) ugy felt szegeny a szemeben lehett latni be is kakalt meg pisilt pedig akkor meg volt 1 napja hatra.

Lehet h sokan butasagnak gondoljatok h az allatokat felti aki nem eszik hust de hat azok a szegeny elolenyek ha meg is kell halnia lehetne kevesebb szenvedessel, kinzassal, es normalisabb eletkorulmenyekkel is persze az penzbe kerul, ami fontosabb nekik. Ezek a vegak elzarkoznak az allati eredetu termekek vasalasatol igy a cegek allatkinzasat nem penzelik.

En ebben semmi kivetnivalot nem latok, es nem tartom butasagnak sem.

2011. szept. 19. 00:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó: az állatkínzásra nem az kéne, h legyen a válasz, h akkor nem eszek húst. A környezetünk pusztítására mi a válaszunk? Amiatt fajok halnak ki, de konkrétan nem sokat teszünk a dolog ellen. Az élőhelyünk növény és állatvilágát (beleértve az embert is!) kínozzuk az életmódunkkal, arra mit lépünk? -.-""""
2011. szept. 19. 09:35
 16/17 anonim ***** válasza:
47%

Utolsonak: arra sem lepunk semit de akkor miert baj ha valaki legalabb 1 picit probal tenni. Ha eleg sokan nem ennenek hust ismeretlen forrasbol csak mondjuk olyat ami "organikus" v az allatokat rendes korulmenyek kozott tartjak(csinalhatnak erre jelvenyt mint a:free range, dolphin free es tarsai) persze az sokkal dragabb de lehet kevesebb hust enni es akkor tellik ra (a nagytobbsegnek) miutan ilyen jel meg nincs bevezetve igy inkabb semilyet sem esznek. A vilagot nem tudom megmenteni eromuveket, gyarakat nem tudok bezaratni de a vasarlasommal en is tudok valamit tenni akkor miert baj ha valaki legalabb probal? Elobb a kornyezetert kene tenni -ez is a resze.

Tehetunk kis dolgokat :sok kicsi sokra megy, csak tenyleg sok kell. Ha pl eleg sokan :szelektalnak a szemetuket, auto helyett setalnanak/bicikliznenek rovidebb tavolsagra, az elemeiket a gyujtopntoknak dobnak ki, nem szemetelnenek, bevasalasnal ugyanazt a zacsit hasznalnak, vasalaskor elonyben reszesitenek az organikus termekeket, ujrahasznosithato csomagolast, nem egetnek feleslegesen a villanyt, es igy tovabb akkor igen is lehetne valtozas.

Sajnos erre sokaknak nincs igenye , akkor legalabb azokat ne hurrogjuk le aki megtenne.

2011. szept. 23. 15:26
 17/17 anonim válasza:
Én simán.Sokszor gondoltam már rá,főleg,mert kb 2 éve komolyabban elkezdtem foglalkozni az állatvédelemmel és mert borzalmas ezeket a felvételeket látni.A KFC stb...helyeken már nem is eszek,mert róluk láttam jó pár ehhez hasonló videókat.Volt már mikor elbőgtem magamat,ahogy ránéztem a húsra és inkább nem is ettem.Szeretnék minél előbb vega lenni,csak sajnos a családtagjaim ebben nem támogatnak...
2012. márc. 25. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!