Zöld tea-orbáncfű-cickafarkfű teakeverékből főzött tea fogyasztása okozhat alacsony vérnyomást-szédülést?
Egy pár napja napi másfél liter fent említett teakeveréket iszok. Tegnapelőtt nagyon szédültem, alacsony volt a vérnyomásom. Tegnap nem ittam teát, nem szédültem, de olyan világvége hangulatom volt, nem érdekelt semmi. Ma újra főztem teát és megint szédülök.
Lehet összefüggés vagy véletlen??
Másfél litert egyikből sem jó meginni. Főleg nem ilyen hirtelen elkezdve.
A gyógyteák napi adagja egy-két csésze, vagyis 1-2-szer két deci. Ráadásul a zöld teával keverve elképzelhető, hogy így összezilálta a vérnyomásod/közérzeted.
Mire szeretnél gyógyteát inni? Van konkrét panasz?
Zöld tea:fogyás elősegítése
Cickafarkfű:menstruációs panaszok,alhasi görcsök
Orbáncfű:nyugtalanság,idegeskedés
Ok, akkor csökkentem az adagot, köszi szépen!!
És szerintem ne mixeld őket.
Zöld teát fogyassz reggel, mert a szervezet délelőtt, reggel tisztul a leghatékonyabban, no meg a zöld tea élénkít is, tehát este nem túl jó.
Orbáncfüvet viszont tisztán idd, este, esetleg citromfűvel és/vagy levendulával keverve, ezek mind jól hatnak.
Cickafarkot pásztortáskával érdemes keverni, hogy hatékonyabb legyen, de ezt elég a menstruáció körüli időszakban, mondjuk előtte pár nappal, és alatta inni. A pásztortáska a vérzés mennyiségét is csökkenteni fogja, szóval rövidebb ideig fog tartani a mensi. (Legalábbis nálam sikerült az egy hetet lenyomni vele 4-5 napra. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!