Milyen ételeket tud venni egy átlagos étteremben, vagy büfében az aki cukor és lisztérzékeny?
Büfében max hasábkrumplit... ketchuppal talán (a cukrot nem tudom, én csak lisztérzékeny vagyok... mondják, hogy nem szabad hasábkrumplit enni, de butaság...).
Étteremben kicsit többfélét lehet, bár étlaptól is függ. Van, ahol csak roston sült húst tudsz enni rizzsel vagy krumplival, salátával, de van, ahol van 5-10 féle hús-étel, mindenféle sajtos-szószos kaják (a sajt és gombamártás általában nem jó, de nekem volt, ahol elkészítették kukoricalisztből).
Sajnos más választék nem nagyon van. :(
saláta grillezett csirke/pulykamellel
zöldség/húsleves tászta nélkül
párolt zöldségek, töltött cukkini vagy padlizsán
büfében kaszinótojás, majonézes saláták, sonkatekercs
Egy ismerősöm állítja, hogy azt is megérzi, ha például a sültkrumplit ugyanabban az olajban sütötték ki, mint amiben előzőleg rántott hús volt.
A bolti élelmiszerekre sem véletlenül írják ki, hogy nyomokban mogyorót is tartalmazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!