Kényszerevők! Mit lehet tenni falásroham ellen?
Nekem a fekete retek jött be. Ha nincs kéznél akkor alma, abból is a Jonathan.
Fontos a rosttaratlmú, kalória szegény étel legyen kéznél, és ne a magas CH tartalmú.
Egy fekete retket most is megtisttítottam késsel, majd megmostam, felszeleteltem egy kis tányérra tettem, besóztam, később ittam rá 3x kb. 2,5 dl vizet, és telt érzésem van tőle jó sokáig, igaz szeleket csinál, de inkább ez, mint a kilók:-)
Helyesen:
Megtisztítottam, felszeleteltem
(Bocs)
Kedves sorstársam!
anorexia-bulémia keverékben szenvedtem,egyértelmüen lelki okai vannak az ilyen dolgoknak,nekem is vannak azóta is falásrohamaim és hánytatom is magam de szerencsére már sokkal kevesebbszer.Mostanában rendesen eszem,általában zöldséget,gyümölcsöt,próbálok otthon mozogni és ez nagyon megnyugtat.Régebben mikor alig ettem és elszakadt a "húr" ,jött a falásroham utána mindig azt hittem hogy ha nem hánytatom magam egyből vagy 30 kilóval nehezebb leszel.Szépen lassan rájöttem hogy ez koránt sincs igy.Minden nap rendesen eszem egy kilót hiztam vissza,most 51 vagyok és nagyon boldog hogy nem kell koplalnom.A falásrohamokról meg próbálok leszokni,általában akkor jönnek elő nálam ha nincs mit csinálnom,unatkozom.Ilyenkor felhivom egy jó barátőmet,leülök olvasni vagy sportolok,neked is ezt javaslom.
Sok sikert!
Amugy lehetne alapitani egy ilyen fórumot ahol az ilyen problémákkal küzdő emberek jönnek össze,nem csak az anorexiára buzditó oldalaknak kellene gyűlniük...
Szia!
Én szerencsére nem nagyon jártam még ilyen cipőben. Volt rajtam egy kis felesleg (12 kg), de azt közel egy év alatt sikerült leadnom. Azt vallom, hogy először agyban kell helyretenni a dolgokat. Fontos a sport és a helyes étrend. Én amikor megéheztem, akkor szénsavmentes ásványvizet ittam, de jók az otthon elkészített gyümölcs- és zöldséglevek is, mert azokban rengeteg a vitamin és a szervezeted nem merül le, ezenkívül olcsóbban is jössz ki vele, mintha boltban vásárolnád őket. Tűzz ki célt magad elé! Ha van miért küdened, akkor jobban féken tudod magad tartani. Én meg szerettem volna mutatni a környezetemnek, hogy igen, én képes vagyok rá és le tudok fogyni. Nagyon nehéz volt, mert imádok enni, főleg esténként a vacak tévé előtt. De ma már ez sem gond. Amit mondhatok, hogy tényleg csak az első két hét drasztikus. Ha azt kibírod, a többi is menni fog! Én hiszek benned!!!! Van még egy fontos tényező. Legyen melletted egy olyan ember, aki 100 %-ig támogat. Aki megmondja neked az igazat, akkor is ha a lelkedbe tipor vele, aki visszafog a "zabálásban", akivel együtt mérhetitek az eredményeket, és aki elkísér egy orvoshoz, ha szükséged lesz rá, és aki elkísér sportolni, mert a mozgás egyedül egy kicsit unalmas (ezért adják fel többen olyan könnyen). Arra azonban vigyázz, hogy sportolás után éhesnek fogod érezni magad. Én olyankor megettem agy müzli szeletet, ha a gyümölcslé nem segített, vagy egy marék natúr kesudiót.
Sok sikert a változáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!