Az ipar hogyan és a legfontosabb kérdés az miből készít egyes élelmiszer termékeket?
Figyelt kérdés
Szeretnék néhány példát a kérdéssel kapcsolatban, biztos sokan dolgoznak ilyen helyen, ők tudhatják az igazságot. Legfőképp a meglepő dolgok érdekelnek.2011. márc. 20. 21:55
1/4 Összefogás válasza:
A joghurtok nem találkoztak gyümölccsel, fűrészporból készítik az eper, áfonya, barackaromát.
Újabban a borhoz nem kell szőlő, csak víz, aroma, és elektrofizikai eljárások.
A legtöbb virsli csak 10-25% húst tartalmaz, a többi része szója, szalonnabőr, és baromfitoll.
2/4 anonim válasza:
Én dolgoztam pl húsipari gyárban. Virsli,felvágottak,olcsó bolti kolbász (ami nem házi), olcsóbb szalámik, túrista felvágottak, főzőkolbász, májkrémek...hát láttam miből készülnek és hogyan, kb milyen adalékanyagokat raknak a töltelékükbe, enzimeket, aromákat, állagjavítókat, génmódosított szóját színezéket stb. A márkásabb húskészítményekbe is ugyanezeket teszik, ahol én dolgoztam volt hogy az olcsó virslit,kolbászt legyártottuk a drágább, minőséginek meg prémiumnak nevezett márkanevek terrmékeként csak más csomagolást meg szép díszes (pl Pick) címkét kapott a cucc és persze a boltokban 4x annyiba kerül mint az olcsóbb ami gyakorlatilag sok esetben ugyanaz és mindez teljesen legális a Pick is tud róla. Ez bevett szokás ugyanaz a májkrém például 3-4 márkanév alatt fut és egy és ugyanaz a cég gyártja és ugyanazis van benne. Azóta nem is eszek semmi semmi ilyesmit, még a házi állatoknak sem adok belőlük. A legelőn a fű egészségesebb mint ezek sz*rok amiket gyártanak.
3/4 anonim válasza:
Az iménti válaszoló vagyok. Megesett többször olyan az is hogy a romlott, penészes májkrémet elvittük a feldolgozó helységbe ahol a többi dolgozó szépen bedarálta és belekeverték az párizsiba meg a virslibe. Ez is bevett szokás volt és valószínűleg még mindig az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!