Ez lehet cukorbetegség?
Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok. Senki nem volt cukorbeteg a családomban, azonban én lisztérzékeny vagyok, ami hajlamosít a betegségre. A lisztérzékenység miatt félévente vizsgálatokra járok, ahol nézik a vércukrot is, normális szokott lenni. Azonban egy pár hete észrevettem, hogy feltűnően sokat iszok, régen jó volt, ha napi 1,5 litert meg tudtam inni. Most sokszor 2-2.5 litert iszom, és a bőröm így is ki van száradva. A másik, ami feltűnt, hogy gyakran járok wc-re, eddig napi 4-5x kellett, most napi 7-8x kb, sokszor 2 óránként, és van, hogy éjszaka is. Nemrég húgyhólyaggyulladásom is volt. Ráadásul a szerevezetem fél éve teljesen le van gyengülve, egyszerre mindent elkapok, havonta beteg vagyok. Most is náthás vagyok, ezért értem, hogy több vizet iszom, na de korábban is?! Lehet cukorbetegség?2011. jan. 26. 23:47
1/2 anonim válasza:
Ha felevente jarsz ellenorzesre,nincs mitol tartanod.Nem leszel egyik naprol a masikra.Tudomasom szerint a kezeletlen cukorbetegseg sulyosbodik,tehat egy kezdeti stadiumot mar eszre kellett volna vegyenek.En is naponta megiszok 2-3 liter vizet,es termeszetesen akkor nem eleg ha 4szer megyek wc-re!Figyel meg,hogy birod az ehseget.Ha pl.mindig egykor ebedelsz es egy nap csak kettokor jutsz etelhez,gyomorkorgason kivul eszlelsz e valamit(szedules,izomgyengeseg ilyesmi).mert ha igen valoban erdemes soron kivul megnezesd a vercukorszintet.
2/2 A kérdező kommentje:
Neem, az evéssel nincs gond szerencsére. Eddig legalábbis nem vettem észre. Sajnos utoljára csak tavaly júniusban voltam dokinál, de nem tudom, néztek-e cukrot, nem találom a leleteim. Viszont előtte mindig az alacsonyabb érték felé húzott, ezt megfigyeltem.
2011. jan. 27. 10:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!