Szénhidrát hizlal?
20.33 nem azért fogytál, mert elhagytad a cukrot és a kenyeret, hanem azért, mert azokat nem is pótoltad mással. Ha helyette megettél volna ugyanannyi kalóriát tésztából, akkor nem fogytál volna semmit. A szénhidrátokkal az a fő gond, ha gyors felszívódásúakat eszünk, mint a cukor, és a lisztes dolgok. Ezekből gyorsan és sok kalóriát lehet bevinni, ráadsául megemelik az inzulinszintet, amitől 1 órával később már megint éhes az ember. Nem telítenek el úgy, mint ugyanannyi kalóriányi fehérje.
Szóval mondjuk úgy, hogy egyszerű szénhidrátokból könnyebb gyorsan, sok kalóriát bevinni. De ettől még mindig nem a szénhidrátok hizlalnak. Ha 400kcal húst helyettesítesz holnaptól 10dkg cukorral az étrendedben, de minden marad a régiben, akkor nem fogsz hízni.
"Nem telítenek el úgy, mint ugyanannyi kalóriányi fehérje."
Érdekes, én pont, hogy nagyon szenvedtem a diéta alatt, úgy éreztem, hússal + zöldséggel nem lakok jól. De lehet, nem is ettem sok kalóriát, mert nem vagyok egy húsos, és hiába voltam éhes, egy kid mennyiségnél több hús (főleg natúran,fűszer, szaft, szósz stb. nélkül) nem ment le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!