Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Sajnos nekem reflux betegségem...

Sajnos nekem reflux betegségem van. A kérdésem a következő.. Hogy mit egyek? Hogyan táplálkozzak helyesen h ne legyek rosszul?

Figyelt kérdés

arra kérlek csak akkor írj ha te is ilyen betegségben szenvedsz és tudod h mivel jár...

köszönettel:K

2009. febr. 2. 18:55
 1/9 anonim ***** válasza:

A páromnak is van, most diagnosztizálták. Neki gyógyszert adtak, az elég sokat segít. Ezen a honlapon sok infót találsz: [link]

De a keresőben még annál is többet.

2009. febr. 2. 18:59
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, hogy ez segítség-e, de nekem a gyógyszer szedése mellett a következőket javasolta az orvos: ne igyak kávét, kapucsínót, kólát, szénsavas üdítőket, alkoholt. Ne egyek hagymát, paprikát, erős, csípős, fűszeres ételeket (amiket imádok), "savas gyümölcsöket": alma, barack, citrom. Még sorolhatnám, de a lényeg benne van: ne egyek semmit, ne igyak semmit, amit szeretek. Javasolta, hogy csak buborék mentes ásványvizet igyak.
2009. febr. 2. 19:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is refluxom van. Úgyhogy tudom mivel jár, már kórházban is voltam. Hát a sok mit ne egyek és igyakon kívül nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy fekve soha ne egyek. Lefekvés előtt két órával már ne egyek, amúgy is ha eszek, próbáljam meg magam kihúzni, a helyes testtartás egész nap fontos, mert így nem nehezedik akkora nyomás a gyomorra. Ja és ne hordjak szoros nadrágot. Nem tudom, hogy ez miben segít, de ő mondta. Ne dohányozzak természetesen ez is a listán volt. Ja és kaptam gyógyszert. Ha valami még eszembe jut, írok. Most hirtelen ennyi.
2009. febr. 2. 19:15
 4/9 A kérdező kommentje:

köszi szépen aranyosak vagytok na és persze GYORSAK!!hát jah én is sokat hallottam meg én is zedek rá gyógyszert méghozzá noacint.de én akkor is szarul vok és van h 7 napból 6x hányok m visszajön akaja és rosszúl érzem magam annyi h a gyógyszertől most nem hányok savat m leköTi,,MERT legnagyobb problémát az jelentette.és a legszomorúbb h csak külföldön műtik itthon azt mondta a doki h nem foglalkoznak vele csak "legvégső"esetben az nemtom mit jelent jah meg h oylan mint a ludtalp van akinél van és van akinek nincs...

köszike még1x

2009. febr. 2. 19:30
 5/9 anonim válasza:

Szia!Nekem bevált a lugosítása a szervezetemnek,pedig én is hányós voltam régebben.A szer neve GREEN MIX ez egy növényekből álló por amit vizben a legjobb elkeverni.Szörnyű állaga és íze van,de még mindig jobb mint a róka...:)

2000Ft kb 1havi adag és én elhagyhattam a gyógyszert pár hónap után;)

2009. febr. 2. 20:51
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi!kipróbálom ezt a Green mixet:)talán helyre rak..
2009. febr. 3. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Ebből látszik mennyire hülyék az orvosok a táplálkozáshoz. Nekem évekig volt refluxom, de sokat olvasgattam, és rájöttem hogy mitől van. A gyógyszert teljesen értelmetlen szedni, mert csak a mellékhatásokat kapod eredmény nélkül.

Tehát az égő gyomor a rossz étkezés miatt van - savasodás. Savasító ételek elsősorban a cukros lisztes dolgok és a dohányzás. Ezeket el kell hagyni, lúgosítanak: MINDEN GYÜMÖLCS, főleg a citrusfélék! (amik ugye savasak mégis lúgosítanak üzenem a sok hülye orvosnak) és zöldségek, főleg a sötétzöldek (legjobban a spenót) és ezek persze mind nyersen, esetleg kicsit párolva. Emelett kizárólag Theodora szénsavmentes ásványvizet iszom, ami szintén nagyon jól lúgosít. No ennyi elég is hogy teljesen és véglegesen elmúljon, plusz még egészségesen is élsz ;)

2009. febr. 5. 00:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!Lehet,hogy későn írok,de még csak most tévedtem ehhez a kérdéshez.Én is ebbe a betegségbe szenvedek,sőt nekem már a gyomorszájat is kimarta a sav,így szinte semmi sem zárja el a gyomromat a nyelőcsövemtől.Hu,remélem érthetően írtam le.

A doki nekem is felsorolt mindenféle kaját,és italt amit kerülnöm kellene.Ezeket az előttem írók nagyon jól összefoglalták.DE szerintem azt,hogy melyik kaja és ital nem okoz neked gondot saját magadnak kell kitapasztalni.Én például a tejcsokitól sokszor nem érzem jól magam,az étcsokitól semmi bajom.Zöldséget,és gyümölcsöt sem sokat tudok enni.Én a refluxon nevü gyógyszert szedem,napi 2x1 kellene,de én már lecsökkentettem magamnak 2 naponta 1 szemre.6 óra után ne nagyon egyél,és a párnád kicsit magasan legyen,ezzel megtudod akadályozni a sav visszaáramlását.Remélem egy kicsit tudtam neked segíteni.Ja,és nekem bevált a Renie szopogatós tabletta.

2009. febr. 16. 13:15
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek!!amugy én már sok mindent próbáltam már és tök mindegy mit ettem ha pl reggel nem egy fél hanem egy teljes kenyér melegszecsót ettem már kihánytam m visszajött és nyomott:( szal a 2 meg szóba sem jöhetett mint normál esetben másoknál vagy régebben.neocid gyógyszert szedek de amugy ami megszüntette úgy néz ki a hányásomat és minden gondom az a GREEN MIX köszi még1xer:)igaz én gyógyszer formába szedem és lekopogom h semmi bajom már kerek 8 napja:):)sziasztok
2009. febr. 25. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!