Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit lehet enni, ha máj, vese,...

Mit lehet enni, ha máj, vese, epe és gyomor gondok vannak?

Figyelt kérdés

Egy barátomnak epe görcsei vannak, máj problémák (szeme is besárgult) és a gyomor működése is megromlott.

Az orvos szigorú diétára fogta. Szeretné tudni a barátom, hogy mit ehet konkrétan. Esetleg milyen természetes (bio) dolgokat ehet, ihat és milyen vitamint vihet be a szervezetébe.

Most epehajtó teát iszogat és üres pirítóst és pászkát eszik.

Kávét, cigit és fűszereket le kell állítania.

Méregteleníteni hogyan lehet?

Mindenféle tanácsot és tippet elfogadok. Köszi előre is a barátom nevében. :)

2011. jan. 13. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
szigorú diétára fogta----> elmondta neki, mit neegyen és hogy mennyit XD
2011. jan. 13. 22:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindenféle gyógynövények vannak. De ehhez érteni kell. Vagy el kell menni természetgyógyászhoz, vagy a gyógynövényboltbna megkérdezni.

A májat gyógyítja a máriatövismag, és a gyermekláncfű levél. Meg a lenmag is jó májgyógyyító. A lenmagot az ételbe kell tenni, esetleg darálva. A máriatövismagot megdarálni kávédarálóban, és ételben vagy este kefírben megenni. A gyermláncfűből teát. Hallgasson nagyon az orvosra is, ha már a szeme besárgult, az elég rossz jel. Nekem a természetgyógyász vált be, én mindég hozzá megyek, ha baj van, és tőletanulom meg a gyógynövényeket.

De hiába a gyógynövény, meg a gyógyszer, ha össze-vissza eszik. Fontos a diéta.

2011. jan. 13. 22:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha a barátodnak ilyen komoly egészség beli problémái vannak akkor szerintem szigorúan fogadja meg az orvos tanácsát,ha élni akar.A kérdésedre válaszolva igen nehéz ugyanis az emésztörendszer föbb részeiröl beszélünk,máj vese gyomor,ha mindenhol baj van igen nehéz dolog olyan dolgokat enni ami nem tesz rosszat egyáltalán,talán online kérd ki egy nutricionista tanácsát.
2011. jan. 13. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
egy ilyen dokis kivizsgálás után nincs olyan, h a doki nem tájékoztatja a beteget. akár szóban, akár írásban. ezeket kell betartania. elég hosszú a lista, és ezeket sem nekünk kell felsorolni. mit mond késöbb a dokinak? dokibá, azt ettem amit az interneten ajánlottak nekem idegen emberek. a tiltott ételeket dokinak kötelessége elsorolni.
2011. jan. 15. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Máriatövismag nagyon jó májgondokra, nekem bevált. Ajánlom a céklalevet is.

A diétát az orvos biztos elmondta, de annyi biztos, hogy zsírosat, fűszereset nem ehet, és az alkohol is tilos.

2011. jan. 17. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:
ehetsz bármit, szarj a világra
2011. jan. 29. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!