Mit lehet enni, ha máj, vese, epe és gyomor gondok vannak?
Egy barátomnak epe görcsei vannak, máj problémák (szeme is besárgult) és a gyomor működése is megromlott.
Az orvos szigorú diétára fogta. Szeretné tudni a barátom, hogy mit ehet konkrétan. Esetleg milyen természetes (bio) dolgokat ehet, ihat és milyen vitamint vihet be a szervezetébe.
Most epehajtó teát iszogat és üres pirítóst és pászkát eszik.
Kávét, cigit és fűszereket le kell állítania.
Méregteleníteni hogyan lehet?
Mindenféle tanácsot és tippet elfogadok. Köszi előre is a barátom nevében. :)
Mindenféle gyógynövények vannak. De ehhez érteni kell. Vagy el kell menni természetgyógyászhoz, vagy a gyógynövényboltbna megkérdezni.
A májat gyógyítja a máriatövismag, és a gyermekláncfű levél. Meg a lenmag is jó májgyógyyító. A lenmagot az ételbe kell tenni, esetleg darálva. A máriatövismagot megdarálni kávédarálóban, és ételben vagy este kefírben megenni. A gyermláncfűből teát. Hallgasson nagyon az orvosra is, ha már a szeme besárgult, az elég rossz jel. Nekem a természetgyógyász vált be, én mindég hozzá megyek, ha baj van, és tőletanulom meg a gyógynövényeket.
De hiába a gyógynövény, meg a gyógyszer, ha össze-vissza eszik. Fontos a diéta.
Máriatövismag nagyon jó májgondokra, nekem bevált. Ajánlom a céklalevet is.
A diétát az orvos biztos elmondta, de annyi biztos, hogy zsírosat, fűszereset nem ehet, és az alkohol is tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!