Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mogyoróallergiások milyen...

Mogyoróallergiások milyen nasikat eszetek?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 16:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
a kókuszgolyót mi szoktuk sütinek a széléből csinálni meg szerintem babapiskótából is lehet.az mogyorómentes.
2011. jan. 2. 18:33
 12/21 anonim válasza:

Igen, csak én mindig a tejet is figyelem, hogy az se legyen benne, vagy csak minimális, persze a kinder csokit nem tudjuk megúszni, mert azt nagyon szeretik, de tényleg nem volt eddig semmi galiba, amit okozott volna. A lányomnak mondjuk van mindkét kezén és a lábán is csúnya ekcémás folt, de annyi mindenre kell figyelni (mostanság a poratkák, és macskaszőrök ellen is küzdök, így nem egyértelmű, hogy tulajdonképpen mi is okozza.)

Voltak valamilyen fórumok, ahol írtak csokit, de külföldről kellene behozatni, az garantáltan mogyorómentes lenne, de horribilis áron.. Ja tényleg vannak mézeskalácsok is, amiben nincs mogyoró, de némelyik gyártó nagyon hanyag, mert nem tünteti fel, így csak azt szoktam megvenni, amire konkrétan rá van írva, hogy mit tartalmazhat, és ha nincs mogyoró ráírva, akkor veszem csak meg.

Nagyon szomorú, hogy annyira nem veszik figyelembe. Nem hiszem, hogy nem érné meg egy nyamvadt gyártósort fenntartani, ami mondjuk szója és mogyoró mentes csokit gyárt vagy ilyesmi.

Neked milyen tüneteket okoz a mogyoróallergia?

Szerencsére a gyerekeimnek csak bőrtünetei vannak.. remélem ennyi is fog maradni.

2011. jan. 3. 20:55
 13/21 A kérdező kommentje:

szerencsére én is megúszom kiütésekkel,bár sajnos pikkelysömöröm is van,úgyhogy tényleg vigyázok,hogy legalább a mogyorótól ne legyen bajom.

viszont allergiás vagyok a darázscsípésre is és az már okozott nagy galibát,úgyhogy tényleg próbálok vigyázni a kajákkal is,nehogy baj legyen.

2011. jan. 4. 20:49
 14/21 anonim válasza:

Ez a szomorú, hogy ha allergia van, akkor nem áll meg egynél :-(

Mondjuk nagyon reménykedek, hogy a gyerekeim kinövik a tejallergiát.. a mogyoróban nem reménykedhetek, attól tartok, nomeg, hogy ha vigyázok akkor más nem jön elő.

Holnapra vagyok kiírva a 3. babával, már előre aggódok, hogy biztos ő is mogyorós és tejes lesz... Szóval próbálok én is tej, mogyoró mentesen étkezni szoptatás alatt, hátha nála nem jönne elő..

Neked egyébként milyen nasik váltak be, amikben nincs mogyoró?

2011. jan. 5. 16:46
 15/21 A kérdező kommentje:

:) gratulálok a picihez.

kisfiú kislány?

én amiket szoktam enni az kindecsokik,van egy olyan,hogy kókuszos csemege abból van több fajta is kék csomagolású,amiben nincs mogyoró,vagy legalábbis nekem attól nincs bajom,TUC keksz,babapiskóta,mézes puszedli,gumicukor(a tescosban van mogyoró),gyümölcsös mentos,tejkaramella,gyümölcsös tejkaramella,a rossmannban van egy macis biokeksz ami hát drága olyan 400 forint körül van narancsos-kókuszos ízű,olyat is ettem már és cerbona müzliszeletből a kókuszosat szoktam enni.

2011. jan. 5. 20:32
 16/21 A kérdező kommentje:
meg sajtos tallér,meg olyan kukorica pufi amit a kisgyerekek is szoktak enni.abból van sajtos és az nagyon finom:)
2011. jan. 5. 20:33
 17/21 anonim válasza:

Köszönöm, nehéz mindig olvasgatni a hozzávalókat...

volt már, hogy latinul volt ráírva a tusfürdőre a mandulaolaj, és két hét volt, mire rájöttem, hogy az a baj. Persze gondolom, azért változhat az ételek összetételte, de ha rápillant az ember, és neked beváltak, akkor legalább azok jók.

Kisfiú lesz. Remélem kibújik a hétvégén.. eléggé izgulok, mert ebben a kórházban nem szültem még, és nem tudom itt hogyan működnek a dolgok.. jó lenne már túl lenni rajta. A doki elhalasztotta a vizsgálatomat hétfőre, így addig kapott haladékot, hogy magától elő akarjon ugrani :-)

jó lenne már két hét múlva lenni azt hiszem..

2011. jan. 7. 17:52
 18/21 A kérdező kommentje:
sok sikert és jó egészséget nektek:)
2011. jan. 7. 18:57
 19/21 anonim válasza:

Sziasztok! Úgy látszik,sajnos ez az topik is befulladt. :-) Iszonyatosan rossz tapasztalataink vannak, az élelmiszeripar megöli a mogyoróallergiás betegeket. Akinek a mogyoró allergia mellett még keresztallergiái, esetleg más diétát igénylő betegsége is van, nem tud mit venni,enni.

Nincsenek mentes termékek!!!, minden „nyomokban ….-t tartalmaz/hat”, vagy olyan üzemben készült, ahol mogyoró-, diófélét, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket csomagolnak. Nekünk ez mind az életünkre tör!!! Nemcsak nasik nincsenek, de még a babáknak készült piskóták, rizspufik,stb. is tartalmazhatnak valamit, sőt a fűszerek, és még az illatszerek, védőoltások, gyógyszerek is.

Próbálok segítséget keresni, egyelőre senki nem hallja meg, egészen addig, amíg saját maguk nem lesznek érintettek. Ha csak 1 napig nem lenne mit enniük, már tömegesen aláírást gyűjtenének.

Elolvasásra ajánlom:

[link]

Minden ötletet, segítséget szívesen fogadunk!

2015. nov. 21. 12:47
 20/21 anonim válasza:

vigyázzatok a "nyomokban tartalmazhat"-ot nagyon komolyan kell venni, a pöttyösödés a legkevesebb, nagyon sokan meghaltak már amiatt, hogy minimális mennyiségű mogyorót, vagy vmi hasonlót tartalmazott egy falat étel, amit megettek. Nálunk nem kapni a diagnózis mellé normális tájékoztatást, pl, hogy a mogyoróallergiások szervezete az összes hüvelyest földimogyorónak ismeri fel a hasonló fehérje szerkezet miatt, aggályos lehet minden olajos mag, lupin, szója, szentjánoskenyérmag, stb. Az illatszerek összetételében szereplő mogyoróolaj vagy sheavaj is bajt okozhat, stb. Olvassátok el a [link]

összefoglalót vagy ugyanitt a "mogyoróallergiások jelentkezzetek"-et. Jó lenne termékeket találni, különösen annak nagyon nehéz, aki mellette más allergiákkal, keresztallergiákkal küzd.

2016. máj. 15. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!