"Terhes- nasikat" tudtok ajánlani? Ami egészséges, és jó, ha mindig kéznél van, de nem cukros se nem zsíros.
Kölesgolyó, olajos magvak, joghurt, gyümölcs, aszalt gyümölcs (pl. alma chips).
Bár én terhesen ettem mindent, amit kívántam. :o)
Jó babavárást!
Például ha szereted a répát, az is jó nasi. Én le szoktam gyalulni tök vékonyra, így majdnem olyan, mint a chips. :)
Nekem azt mondta a dokim, hogy a gyümölcsökkel is csak óvatosan, nem mindegy, mit, mert a cukortartalmuk nem éppen alacsony. De pl. kiwit lehet akármikor. Joghurtból a natúrt ajánlotta, a gyümölcsös joghurtokat már sajnos nagyon cukrozzák.
Emellett még ajánlotta a dokim a sajtot például.
Én gyümölcsöket szoktam, gyümölcscukor van benne, ami kevésbé hízlaló egyébként és gyorsan feldolgozza a szervezet. Nagyon sokat szoktam venni, banán, alma, kiwi, datolyaszilva, mandarin, körte, stb.
Igazából nem nassolok úgy, hanem nálam van 2 vagy 3 rendes étkezés és köztük egy pici nassolás (egy kis gyümölcs, tea piritóssal, dió/mogyoró/mandula, stb.)
Elso terhesseg alatt tippelhetetlen mennyisegu uborkat, savanyu kaposztat, valamint meg ettol is tobb zsirszegeny natur joghurtot tuntettem el.
Ez mind jo lett volna, hogy ne hizzak sokat, de ezek mellett a normal etelekbol zabaltam.
A masodik terhesseg alatt pedig napi 4-6 almat ettem (hatalmas jonagoldokat), ananaszt, mangot, barackot, telen pedig mandarint, narancsot kiloszamra, illetve mogyorot.
Bar ekkor annyira odaig voltam ezekert, hogy a normal kaja alig csuszott le. Meg is latszott a kilokon, fele annyit se hiztam, mint az elso babaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!