Létezik ilyen betegség? (többi lent)
Olyan betegség, miszerint valakinek a szervezete máshogy működik, és nincs szüksége vízre, mert az ételekből és minden másból vonja ki a szervezete a vizet. így például egy kiadós vacsora/ebéd után, nem kíván semmi folyadékot, és ha mégis iszik, rögtön vc-re kell mennie.
érdekelne.
épp veszekszek apámmal.
akkor is nekem van igazam
Sajnos a vizre szükség van mégha azt hiszi az ember h nincs is,vagy hogy meg van oldva azzal h sok gyümölcsöt,zöldséget fogyaszt az ember.Pont a családban volt egy ilyen eset h szintén "nem kivánta a vizet vagy innivalot" és meg is lett az eredménye.Egyszer rosszullett és bekelett menni ügyeletre
(pulzusproblémával)és valahogy az orvos rákárdezett szokott maga eleget inni,és mondta ismerös h hát napi 2 deci max.Ott helyben megkelett innia 8 dl cizet addig el sem jöhetett és mondta az orvos h ezentul normálisan igyon mert nagyobb baj is lehet.Kiderült csak ez volt a baja.Amúgy fiatal korban még nem feltétlen érzi az ember és nem fog kijönni,de idővel meg lesz a böjtje hidd el.
Most hogy hideg van, valoban nem kivanjuk ugy a folyadekot, de muszaj inni ahhoz, hogy a vese normalisan mukodjon, s ehhez a napi 1.5-2 l folyadekra van szukseg.
Ennyi mennyiseget nem fog tudni bevinni az elfogyasztott levesbol pl.
Amikor alkoholt fog fogyasztani, s azt is beszamitja a folyadek bevitelben, akkor itt mar a vese es a majnak a munkajat fogja megneheziteni, tehat nem helyettesitheto a vizzel vagy a gyogyteaval pl.
Maximum a hülyeséged/tudatlanságod a betegség.
Vannak olyan állatok, amin pl. esőerdőkben élnek, lédús gyümölcsöt fogyasztanak, külön vizet nem is..de abba is van víz.
A sejteknek szüksége van a vízre..ha az ember 2-3 napig nem fogyaszt folyadékot, abba belehal.
Így nem is értem hogy gondolhattad azt, hogy "betegség" lenne az, ha valakinek nem kell víz.
Szerintem olvass el egy-két táplálkozásról szóló könyvet, és hallgass a szüleidre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!