20on évesen haspuffadásra megfelelő étrend?
Figyelt kérdés
25 vagyok, csinos. 5 éve is beles voltam, és ha jól emlékszem, már gimis koromban is. Nem mondanám, hogy egészségtelenül étkezem, de nem is egészségesen.
Lényeg, hogy felkelés után semmi hasam, de ahogy megreggelizek, mint aki 5 hónapos lesz.
tegnapelőtt 17:45
1/3 A kérdező kommentje:
Minden vizsgálat negatív.
tegnapelőtt 17:46
2/3 anonim 

válasza:

Ezeket kerülni: glutén, tejtermék, hozzáadott cukor, a kifejezetten téged puffasztó élelmiszerek megfigyelése és ezek kerülése, pl. sokaknak a hüvelyesek, káposzta, gomba, karfiol, kukorica, édesítőszerek, mesterséges adalékok, tartósítószerek, feldolgozott élemiszerek...
3/3 anonim 

válasza:

#2. hsz. helyesen írta.
Kérdező, nekem SIBO és áteresztő bél szindróma volt a durva puffadás oka. A helyedben utánanéznék ezeknek.
Addig is táplálkozhatnál az alacsony FODMAP étrendnek megfelelően.
Pont nem azok a kaják az egészségesek annak, akinek SIBO-ja van, mint az általánosan annak hitt. Pl SIBO esetén az összes alma kilőve. Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!