Anorexiások, ti hány cm/kg-al kerultetek kórházba?
Sziasztok!
Anorexiasok, ti hány cm/kg-al kerultetek kórházba és milyen okból?
Engem 158 cm 41 kg-al nem vettek fel a SOTE b1 osztályára mert nem 16 bmi alatt vagyok:)….ti ilyenkor mit tettetek volna a helyemben?

Nem akarok kötekedni, de 158 cm/41 kg még nem annyira vészes. Egy egészséges lánynak/nőnek is lehet annyi.
Én 163 cm/43 kg voltam nemrég, nem vagyok anorexiás, és nem kerültem kórházba, pedig az 16,2, miközben a tiéd 16,4.

#1 már megbocsáss, de egyáltalán nem mindegy, milyen okból sovány valaki. Az anorexiás se úgy kezdi, hogy egyből 15 alatti a BMI-je. Attól még lehet életveszélyben, és lehet, hogy annyira keveset eszik, ami már veszélyes. Ne mondj ilyet egy betegnek, hogy nem is olyan sovány. Még jobban bele akarod taszítani a betegségbe?
Kérdező: ha 18 éves elmúltál, akkor a sote járóbeteg ellátására mehetsz. Oda épp 15-ös BMI felett kell lenni. Vagy más intézménybe, esetleg egyéni terápiára pszichológushoz. Jó úton jársz, ha felismerted, hogy segítségre van szükséged. Keress addig, amíg nem találsz segítséget. Minél előbb elkezdődik a terápia, annál jobb esély van a gyógyulásra.
#1 Köszönöm, eddig is küzdöttem vele hogy nem vagyok elég vékony, most mégjobban. Néha napokat nem eszek (5nap), néha alig-alig valamit. Már -15kgnál tartok. 28 eves vagyok, feküdtem bent októberben a kórházban anor.miatt, borzasztó alacsony vérnyomással és pulzussal.
Mégis hogy fogadjam el “vékony” vagyok, ha más is azt állítja nem is vagyok az. Igazad van,tényleg nem vagyok az,más egészséges ember is lehet ennyi:)
#2 Sajnos a terapeutam nem erre specializálódott. Teljesen más zavarral kezel.

Nem fogom leírni, mert nem kell tudd.
Viszont tény, hogy "x" BMI alatt nem fognak felvenni - mert mindenhol a BMI-t nézik, nem azt, hogy valójában mennyire vagy beteg.
Engem is már nagyon súlyos állapotban vettek fel, amikor már járni is alig bírtam, pdig jártam terápiára, pszichológus, pszichiáter, mérések. De amíg nem estem BMI kategóriába nem vettek fel - azután majdnem meghaltam, mire végre.

Egyes, te pedig ne szólj hozzá a témához, hogyha fingod nincsen róla.
Barátnőm 163/45 kilósan majdnem belehalt az anorexiába. Nem a BMI miatt, hanem mert majdnem megállt a szíve az éhezés következtében.
Sürgősségi mentő vitte az intenzívre 25-ös nyugalmi pulzussal.
Pedig "nem volt kórosan sovány".
Megkönnyeztelek. :/ Nem te nem vagy elég sovány, hanem a magyar egészségügy egy nagy kalap sz*r.
Sajnos tudom milyen érzés, amikor igazából tudod, hogy “elég” beteg vagy, de a környezeted nem vesz komolyan.
Én ezeken mind keresztül mentem és 3-4 hónapig folyamatosan keresgéltem itthon segítséget, hiába. (Akkor még nekem se volt drasztikus a BMI-m, de a rosszulléteim igen.)
A magyar egészségügy, annak ellenére, hogy en időben fordultam orvoshoz, hagyott volna meghalni Biztos vagyok benne, hogy akkor is, ha már a legalacsonyabb súlyommal mentem volna oda.
Nekem szerencsém volt. Volt lehetőségem külföldre terápiára járni, de ezt sajnos nem mindenki teheti meg.
DE a terápia és a kórház nem az egyetlen megoldás. Neked kell tenned érte, hogy jobban legyél, méghozzá minden egyes nap.
Tudom, az agyad azt mondja, hogy kövér vagy és nem vagy elég beteg, de tudatosítanod kell, hogy így előbb utóbb meg fogsz halni. Bármikor leállhat a szíved, ha alig-alig eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!