Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Súlyos kávé függő vagyok ?

Súlyos kávé függő vagyok ?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta kávézok, de 3 nal sose iszok többet egy nap, viszont ha reggel nem iszom meg az elsőt időben ( 8 előtt) akkor nagyon brutál fejfájásom lesz, annyira durva ,hogy úgy érzem ,hogy az elmém is széthasad. Hogy lehetek ennyire függő? Lehet azért mert egész kiskorom óta kavezok ? Már felnőtt vagyok. Olyan mintha kemény drogos lennék a kávétol .

tegnap 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Próbáld ki hogy milyen ha koffein menteset iszol
tegnap 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:

3 az bőven elég, a szakértők szerint max. 5, de szerintem az már sok.

Az időelosztással és a mennyiséggel szokott gond lenni.

Ha egy bögréhez/pohárhoz max. 2 mokkáskanál (1 mokkás olyan 2 gramm) natúr instant granulátumot javasolnak, akkor eldöntheted hogy 1-el vagy 2-vel teszel bele. Ha hígítod (pl. tejeskávé - én úgy szeretem), akkor gyengébb a hatása.

Az se mindegy hogy mennyi vizet iszol mellette.

És az se mindegy hogy délelőtt iszol 3-at, vagy egy napra osztod el a 3-at mondjuk reggel-délben-délután.

tegnap 16:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha gyakran iszod és nagy mennyiségben akkor ne csodálkozz hogy ideges és ingerült leszel és hosszú távon mindenféle közérzeti, egészségügyi problémáid lesznek. Ezek pörgető cuccok, túlzásba véve drogok, mérgek.
tegnap 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Függő irányba lógsz ki az átlagból. Velem is így van, kell legalább egy méregerős kávé legkésőbb délelőtt vagy egész nap fáj a fejem. Én csak egyetemen szoktam rá, vizsgaidőszakban kellett a dopping. Előtte szinte soha nem ittam.
tegnap 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Én most napi 6-8 kv-t iszok. Volt, hogy lecsökkentettem 3-ra, de utána megint egyre több kellett.
tegnap 23:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy észre sem veszed amikor már megvan a baj. Nekem volt időszakom amikor víz helyett is azt ittam! Na az nagyon veszélyes! Totál függő voltam!
ma 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!