A -Megfőzöd a kávét. Majd az adagokat 3dl-és bögrébe öntöd s telerakod jéggel.
B- Megfőzöd a kávét, majd kis idő múlva berakod a fagyasztóba.
C- Megnézed a Google-ban.
Az eredeti egyszerű kávé hideg vízzel felöntve, a ma elfogadott formája ennek az, amit 1-es írt, hogy egy pohárnyi jégkockát leöntesz kávéval. Cukorral, citrommal ízlés szerint.
A 4-es kávéja az olasz affogato, amikor vaníliafagyit leöntenek kávéval.
Mondjuk ha van shake-ed, akkor a hosszú kávét, espresso-t vagy instantot egy marék tört jéggel, tejjel/tejporral, cukorral ízlés és mennyiség szerint összerázod, ha nincs shaked, akkor turmixgéppel vagy botmixerrel összedolgozod, ez az olaszos granita jégkása állagú jegeskávé, szerintem az egyik legjobb! Az már csak plusz, ha tejszínhabot is raksz a tetejére, a merészebbek egy csipetnyi sóval is intenzívebb ízvilágúvá tehetik.
Ha habos akkor frappénak (krémes jegeskávé) is lehet nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!