Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan csináljak itthon...

Hogyan csináljak itthon jegeskávét?

Figyelt kérdés

2023. jún. 21. 15:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%

A -Megfőzöd a kávét. Majd az adagokat 3dl-és bögrébe öntöd s telerakod jéggel.

B- Megfőzöd a kávét, majd kis idő múlva berakod a fagyasztóba.

C- Megnézed a Google-ban.

2023. jún. 21. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
jégkocka nélkül lehet csinálni?
2023. jún. 21. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
Lehet. Januárban.
2023. jún. 21. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
én leöntöm a vaníliafagyit kávéval. vagy beteszed a mélyhűtőbe.
2023. jún. 21. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Shakerben összerázod jéggel.
2023. jún. 21. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Bögrében szoktam jeget csinálni és azt rakom a kávéba, így legalább van egy tömb jegem, ami nem olvad el hamar és végig hideg a kávé. Már ha az a problémád, hogy nincs jégkocka formád otthon. Viszont ne a kedvenc bögrédet használd, mert elrepedhet a fagyasztóban.
2023. jún. 21. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha nem is jegeskávét, de hideget szoktam: instant, cukor és hideg víz! ;)
2023. jún. 21. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Hideg tejet kifelejtettem, ha tejeskávé! (jobb)
2023. jún. 21. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Az eredeti egyszerű kávé hideg vízzel felöntve, a ma elfogadott formája ennek az, amit 1-es írt, hogy egy pohárnyi jégkockát leöntesz kávéval. Cukorral, citrommal ízlés szerint.


A 4-es kávéja az olasz affogato, amikor vaníliafagyit leöntenek kávéval.

2023. jún. 22. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha van shake-ed, akkor a hosszú kávét, espresso-t vagy instantot egy marék tört jéggel, tejjel/tejporral, cukorral ízlés és mennyiség szerint összerázod, ha nincs shaked, akkor turmixgéppel vagy botmixerrel összedolgozod, ez az olaszos granita jégkása állagú jegeskávé, szerintem az egyik legjobb! Az már csak plusz, ha tejszínhabot is raksz a tetejére, a merészebbek egy csipetnyi sóval is intenzívebb ízvilágúvá tehetik.


Ha habos akkor frappénak (krémes jegeskávé) is lehet nevezni.

2023. jún. 22. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!