Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki diétázik fogyás miatt, ti...

Aki diétázik fogyás miatt, ti esztek teljeskiőrlésű kenyeret/kiflit/zsömlét? Tudom kalóriadeficit kell a fogyáshoz,csak érdekelne,hogy mivel helyettesítitek a fehér kenyeret? Pufi rizs vagy teljeskiőrlésű cuccok,esetleg más?

Figyelt kérdés
tegnap 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt edd, amihez kedved van. Sokkal inkább fenntartható a diéta, ha megadod magadnak, amit megkívánsz, csak a mennyiségre ügyelj. Ha valaki azt mondaná, hogy csokit nem ehetek többet, valószínűleg most rögtön abbahagynám az egészet, és minden nap megennék egy táblát. Inkább eszek három kockát, beírom azt a 60 kcalt kalóriabázisba, és jól érzem magam.
tegnap 15:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Pufi rizs egyszerű átverés, magas a kalória tartalma és magas a glikémiás indexe is, csak magadat csapod be azzal, hogy mivel puffasztott nagyobb mennyiségnek tűnik. Viszont a teljes kiőrlésű pékáru annyiból jobb, hogy, mivel lassú felszívódású szénhidrát, az inzulintermelésnek sokkal jobb és tovább is okoz teltségérzetet és magas rosttartalma miatt gyorsít(hat)ja az emésztést. Kalóriamennyiség szempontjából viszont nincs számottevő különbség a fehér- vagy teljes kiőrlésű kenyér között.
tegnap 15:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én azért eszem teljes kiőrlésűt mert jobban szeretem (legalábbis ha nem teljesen friss kenyérről van szó, de nem veszünk frisset naponta). De tényleg jó azért is mert ugyanannyi kcal után lassabban éhezem meg. Azért a különbség nem olyan hatalmas, ehetsz fehéret ha jobban szereted.
tegnap 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!