Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A magyarok jelentős része...

A magyarok jelentős része miért undorító dolgokat eszik (pecsenye és társai), miért van ennyire elhízva, miért nem sportol napi/kétnapi szinten és miért ennyire lepusztult egészségügyileg?

Figyelt kérdés
ma 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Azért, hogy a magadfajta többnek érezhesse magát.
ma 12:10
 2/9 anonim ***** válasza:
22%
Mert a nép java: buta, tanulatlan, jóvanazúgy, élveteg proli.
ma 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Te miért vagy ennyire minden lében kanál, mások életével foglalkozó?
ma 12:14
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként valószínű pénzhiány az oka.
ma 12:20
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Valószínűleg szereti az ilyesfajta ételeket, viszont nincs meg az egészséges életmódhoz (rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás) szükséges pénz, idő, energia vagy akár kedv. Nagyon sok a kiégett, elkeseredett ember, akinek már mentálisan sincs semmi ereje, igénye arra, hogy (jobban) odafigyeljen magára.

A nem megfelelő étkezés, életstílus velejárója, hogy nem egészséges az ember, de ez nemcsak innen jöhet, hanem lehet örökölt dolog is.

Nem mindenki tehet arról, ha rossz állapotban van az egészsége.

ma 12:25
 6/9 Fragments of Fantasy válasza:
79%

Nem, nem attól vagy elhízva, hogy mit eszel, hanem attól, hogy MENNYIT!

Pecsenye ide vagy oda, én ma például ebédre krumplipürét ettem sült tarjával, meg párolt lila káposztával és nem volt ~800 kalória.. (ettől nem igazán fogok elhízni). De, ha dupla ennyit ettem volna és ezt rendszeresen csinálnám, akkor valószínűleg híznék, és nem fogynék.

ma 12:36
 7/9 Noren1989 ***** válasza:
0%

Micsoda összefüggések.

Làtod a hàttérben meghúzódó Soros-szàlat?

ma 12:43
 8/9 Katona Dius ***** válasza:
60%

A pecsenye és társai finom. Pont.

Szerintem nem az étellel van a gond, hogy mit esznek, hanem hogy menyit. Nmem mindegy, hogy valaki mondjuk heti egyszer gyorskaját eszik, de a többi nap normális, egészséges ételt, vagy minden nap tömi a pizzát, hambit, egyebet.

Az elhízás oka lehet betegség is, hormon zavar, bármi.

A sportot egyrészt megértem, hogy nem mindenki sportol minden nap, minden másnap. Egy 12-16 órán műszak után, de elég 8 is, ha még otthon a gyerekkel, háztartással is kell foglalkozni, nem biztos, hogy pont erre van energiája, ideje az embernek. Én heti 2x2 órát sportolok, de nekem nincs gyerekem és ülőmunkát végzek. Ha fizikai dolgozó lennék, vagy lenne gyerek, nem tudom, meg tudnám-e oldani.

Az egészségügyi lepusztultság meg... Hogy ne így legyen, kellene egy normális egészségügy. Amikor 2 hónapot kell várni egy laborra, 3-at egy UH-ra, majd fél évet egy reumatológiai vizsgálatra... Nem mindenkinek van annyi, hogy 20-40-60 ezerért elmenjen magánhoz. A TB-s rendelés meg iszonyat lassú. Meg sokszor szar is. Tisztelet persze a kivételnek, sok rendes és gondos orvossal, ápolóval találkoztam, de sajnos az ellenkezőjével is. Abba is sokszor belefutottam, hogy kiírtak egy vizsgálatra, megkaptam, hogy x. nap x. óra időpont, odamentem időben, és 3-4 órát kellett így is várni, mire sorra kerültem. Vagy egy begyulladt foggal mentem fogorvoshoz, ő nem meri kiszedni, mert fél, hogy széttörik. Szájsebészetre kellett menni másnap. Ős sem nyúltak hozzá, mert hujujj. Kórház, műtét, 1-2 hónap múlva. Úgy, hogy visítok a fájdalomtól. Végül magándoki szedte kis 3 perc alatt minden probléma nélkül 25eftért.

Előfordul félrekezelés, félrediagnosztizálás. Anyámat 10 évig kezelték félre dpresszióval egy másik, súlyosabb mentális probléma helyett, ami valójában volt neki.

Én hosszan tartó hasmenéssel, gyomorfájdalommal jártam orvoshoz évekig. Már minden féle vizsgálatra elküldött a háziorvosom, még pszichiáterhez is, mert tuti, hogy stressz okozza. 8 év (!) után derült ki, hogy amúgy csak egy kiba.szott éltelallergia.

Szóval nem mindig a személy az oka, hogy egészségügyilet tropa. Van, amikor ő próbálkozna, csak olyan dokikat fog ki, hogy semmit sem érnek. És a sok dokihoz járkálás, a sok táppénzes idő emiatt, a sok kiesett munkaidő, esetleg 1-2 elbocsátás a sok orvoshoz járkálás miatt... Nem túl nagy élmény.

ma 12:44
 9/9 Katona Dius ***** válasza:
70%
Még annyit hozzá tennék, hogy pl tavaly szükségem volt UH-ra. Felhívtam az sztk-t, adtak volna időpontot 2 hónapra. Van egy elég jó magán UHs a közelben (a többi magános a környéken sarlatán), felhívtam őt is, hogy akkor rászánom azt a 20ezret, de haladjuk. Tudod mit mondott, mikorra tud időpontot adni? 2 hónap! Szóval már abban sem tudsz reménykedni, hogy magán úton még ha pénzért is, de gyorsabban megúszod, mint tb alapon.
ma 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!