Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mákos bejglitől hasfájás,...

Mákos bejglitől hasfájás, hasi görcs lehetséges??

Figyelt kérdés

Imádom a mákos bejglit, minden héten veszek a LIDL-ben, és egy hét alatt elfogy. Nyilván nem csak ezt eszem, de a felét lefagyasztom, és jól beosztva eleszegetem egy hét alatt.

A héten hétfőn, és szerdán ettem, illetve szombat este. Hétköznap miután ettem olyan hasfájásom lett, nem sokkal rá h azthittem felfordulom, hétfőn a hasi görcsök kisebb szünetekkel, de eltartott egészen estig.

Most szombat este ettem 2 vékony szeletet, és egyszerűen előtte nem volt semmi bajom, majd egyszercsak megint elkezdett fájni nagyon a hasam. :(( nem kell wc-re mennem, csak nagyon fáj, és feszül a hasam. :(

Eddig soha semmi bajom nem volt a mákos dolgoktól.

Létezik, h mák allergiám lenne? Vagy mégis mitől fájhat ennyire a hasam? :( oké, nem itt keresem a teljes megoldást, de brutális ez a fájdalom, plusz kb csak arról olvasok a neten h a mák mennyire egészséges...

dec. 15. 01:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A ne csak bejglit egyél, mert dagadt leszel kommentekkel hagyjatok. 48 kg vgyk. És 162 cm. Szóval halisten nem vgyk olyan mint egy szumós.
dec. 15. 01:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Lehet
dec. 15. 02:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Ismerősömet meghajtja a mák.
dec. 15. 04:07
 4/12 anonim ***** válasza:

A mákban lévő ópiát lassítja a belek működését, felhalmozódik a bélsár, és puffadást okozhat. Az úgynevezett szélgörcs (feszíti a beleket) pedig rettentően tud fájni.

Az, hogy eddig nem okozott semmit - feltételezem - nem állandóan, napi jelleggel etted a mákos ételeket, mint most, elmondásod szerint a bejglit.

Javaslom, hogy bármennyire szereted, most egy darabig mellőzd, és ne egyél mákos dolgot, hagy rendeződjön a bélműködésed.

dec. 15. 05:52
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 3-as és 4-es válaszoló.

Azta 4-es,nagyon köszönöm. Egyáltalán nemtudtam erről amit írtál, úgyhogy hálásan köszönöm, legalább tudom, mi történt velem, meg a beleimbe... Igen, tényleg feszített nagyon, a másik legrosszabb az volt, hogy hiába feszült a belem, nem sikerült sem szellentenem, sem nagy wcznem. Borzalom volt, azthittem felfordulok. Hát amúgy kb heti rendszerességgel ettem mákosat, mert amíg nem volt bejgli volt mákos patkó 😅, de néha attól is fájt, csak nem ennyire durvan. :((( előző hét brutális volt. Életemben nem éreztem még ilyen hasfajast, pedig a menstruaciom sem szokott néha kímélni... De ez hosszabban elhúzodott. Köszönöm.

És rendben. Megfogadom a tanácsodat, azthiszem egy darabig hanyagolom a mákos dolgokat. 😊

dec. 16. 16:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Vannak nagyon jó puffadást rendező tabletták.

Nagyon hatékony rá az édeskömény kapszula, vagy tea.

[link]

[link]

Illetve aktív szén + édeskömény tabletta.

[link]

[link]

Nekem mindig van itthon valamelyik termékből. Jelenleg a kapszulából, mert TUDOM mennyire fáj, hogy aludni is alig lehet tőle.

dec. 16. 17:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Ami nem tesz jót azt hagyni kell, ha nem akarsz magadnak kellemetlenségeket.
dec. 16. 17:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Jut még eszembe:

Egyébként nem véletlen van sok országban tiltva a mák, mivel ópiumot lehet belőle készíteni, nekünk csak azért engedélyezett, mert évszázados tradíció.

Szóval minél több mákot eszel, annál lassabb az emésztésed, alig mozognak a beleid, így persze a szelek sem tudnak távozni, sőt a székelés IS gondot okoz. Közben meg szinte az egész beledben áll a kaja, ami erjed, és gázt termel. Az összes bél pedig egy kifejlett emberben kb. 8-10 méter.

#4-es voltam.

dec. 16. 17:35
 9/12 anonim ***** válasza:

A mák gubójából, azt tedd hozzá.

A sima mákból pedig mákteát ami erős nyugtató, és hozzá is lehet szokni.

Kifőzöl egy evőkanállal, cukorral mint a szálas teát.

dec. 16. 17:44
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 :

Nem kell adni ötleteket.

dec. 17. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!